Barkbit

Igår pratade jag med en kompis som hade bakat ca 150 tekakor. Duktigt tänkte jag och skulle vara lite händig jag med. När jag lagar mat använder jag sällan recept utan blandar det jag tycker är gott. Det gäller även bakning. Igår blandade jag i lite allt möjligt grovt (råg, vetekross, solrosfrön, linfrön etc.) och resultatet blev skit. Jag vill göra ett enkelt, jättenyttigt bröd som dessutom är gott. Finns det? Isåfall tar jag gärna emot tips!

Kommentarer:
Postat av: Anonym

Jag brukar utgå från ett enkelt recept på vita frallor, typ såna med vallmofrön (jäst, vatten, vetemjöl, olja ungefär). Sen byter jag ut hälften av det vita mjölet mot massa grovt, gryn och kruskakli och frön bl a. Blir jättebra!

2005-09-07 @ 15:23:58
Postat av: Hanna

Jag brukar utgå från ett enkelt recept på vita frallor, typ såna med vallmofrön (jäst, vatten, vetemjöl, olja ungefär). Sen byter jag ut hälften av det vita mjölet mot massa grovt, gryn och kruskakli och frön bl a. Blir jättebra!

Postat av: Eva

När det gäller matlagning så kan man höfta en del, men i bakning så går det inte. I alla fall läser man detta ofta när det görs reportage om kockar. Så att följa ett grundrecept är nog ganska viktigt.

2005-09-07 @ 15:28:51
Postat av: Mimi

Jag letade precis som du efter supernyttigt gott bröd som inte smakade kartong och hittade det här:

Goda och nyttiga portionsbröd, mycket fibrer
Tid: 2 timmar
20 st
Du behöver:
50 g jäst
½ dl matolja
5 dl vatten
1 msk honung
2 tsk salt
1 dl vetekross
3 dl rågflingor
1,1 - 1,2 liter lantbrödsmjöl av valfri sort
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.
Lös upp jästen i lite av spadet och tillsätt sedan resten.
Tillsätt sedan honung, salt, vetekross och rågflingor.
Arbeta in mjölet med maskin till degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 30 minuter.
Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på. Knåda degen ordentligt.
Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en oval bulle.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.
Låt kallna under bakduk. Bullarna går bra att frysa.

Jättegoda, speciellt nybakta!

2005-09-07 @ 16:06:20
Postat av: Sara

Ja alltså framför allt grovt bröd går inte att chansa på. Har provat att ta ett basrecept för frallor eller så och bytt ut mot annat mjöl. man kan byta vetemjöl mot graham och kanske ha i lite krossat linfrö, men där går gränsen. annars blir det mer sten än bröd. mindre mjöl än angiven mängd är ju också en ledstjärna. riktigt grovt bröd måste nästan rinna fram som deg för att inte bli stenhårt. leta efter ett recept där man gör en smet som bakas i form. grovt och gott, finns rätt många att hitta! lycka till!

2005-09-07 @ 16:07:14
Postat av: Marajja

Har ett supergott bröd som är superenkelt!

2 dl Fiberhavregryn
3 dl Vetemjöl
2 dl Havrekli
1 dl Krossade linfrön
1 dl solrosfrön
½ dl lingonsylt
2 msk flytande honung
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl matlagningsyoghurt eller filmjölk

Blanda ihop allt, snörj en avlång form och grädda i 200 grader ca 30 min.
MUMS!

2005-09-07 @ 16:20:30
Postat av: Marajja

Glömde att man kan ta i hackade nötter och hackad torkad frukt oxå om man vill. Och så blir solrosfröna gröna av bikarbonaten av nån anledning.

2005-09-07 @ 16:22:56
Postat av: wanda

Hej! Jag är sugen på en baby phat dunjacka i vinter. Hittade en underbar på ebay! Men det står juniors? varför? menar dem barn?! Juicy coutures jackor sälj också under junior.. de gör väl inte barnkläder?:) Kostar det något att gå med på ebay? om man vill lägga bud och så?
tack för en övrigt UNDERBAR SIDA! du är mitt modeorakel:)

2005-09-07 @ 16:52:57
Postat av: Eleonore

Tack för recepten! Bara att inse att jag måste baka igen :)

wanda: Juicy Couture gör faktiskt barnkläder men jag har också märkt att vissa kläder ligger under kategorin junior. Det är nog vuxenstrolekar men du kan ju alltid skicka iväg ett mail till säljaren och fråga. Det kostar inget att skapa ett eBay-konto men se till att du även skaffar PayPal så att du slipper lämna ut ditt kortnummer :)

2005-09-07 @ 17:01:20
Postat av: Andrea

Måste bara tipsa om ett otroligt gott mättande och jättenyttigt bröd. Både lågt kolhydrat innehåll mycket fiber lite fett och GOD smak; Polar Extrem
http://www.polarbrod.se/req.aspx?pageid=51

2005-09-07 @ 17:18:18
Postat av: wanda

ok, tack eleonore! ska fixa det nu:)

2005-09-07 @ 17:39:22
Postat av: wanda

Bara en fråga till! Hur fixar jag paypal?

2005-09-07 @ 17:55:23
Postat av: maja

Hej du. Först och främst vill jag ge dig lite cred för idn blogg som jag pinsamt nog följer. Haha.. Du är en av mina främsta modekällor och inspiratörer) appropå brödbakningen tycker jag att du ska kolla efter recept på förpackningen. Om du köper rågmjöl, tex, finns det alltid ett eller flera recept att utgå i från. Sen om du vill kan du alltid krydda med solrosfrön, salvia, soltorkade tomater etc. Det brukar inte förstöra något, snarare förstärka. Ge verkligen inte upp, nybakt bröd är underbart:)

2005-09-07 @ 17:58:11
Postat av: Eleonore

wanda: gå in på www.paypal.com och registrera dig, det är gratis och jättelätt. Följ bara instruktionerna och maila om du har fler problem :)

2005-09-07 @ 19:53:22
Postat av: Anne

Det är himla knepigt med mörkt bröd ja. Jag har ett recept på rågbullar på min blogg, men de är inte supermörka. Däremot ska jag precis till att experimentera mig fram till mitt favvobröd från ett bageri här i trakten - riktigt mörka portionsbröd med massor av råg. Ultranyttigt. Återkommer. Och här var rågbullarna ja:
http://annesfood.blogspot.com/2005/08/baking-some-rye-buns.html

2005-09-08 @ 09:28:35
URL: http://annesfood.blogspot.com
Postat av: Latinaa

Jag har en fiiiiiiiiin baby phat dunjacka vill sälja den för jag har köpt en ny

2005-10-12 @ 21:50:48
Postat av: ashmed

JIODSIJASDIJOASIJFOAFIJOASOIJFASFIOJAFSIOJAFSJIOFSJIOAFSJIOASFIJOFSJIOAFSIJOSFOIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

2005-11-20 @ 18:07:47
URL: http://lol.com

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits