Backstreet's back, ah yeah

Undrar hur det kommer gå för det gamla boybandet den här gången? Den eran verkar vara förbi, jag var aldrig ett riktigt fan av några sådana band när jag var mindre. Pappa försökte pracka på mig allt från Boy George till DiLeva och Green Day men jag hade kompisar som var helt förälskade i en grupp. Vad hette de nu igen, de med byxorna bakomfram, var det inte något med x?

Helvild

Janice är verkligen på hugget men det verkar som om mannen i fråga är lite rädd.


Egen modevisning

Jag tycker om att spana in kokopuff på MyStyleDiary. För några dagar sedan gjorde hon en egen tolkning av höstmodet med hjälp av sin nuvarande garderob. Man kanske skulle skaffa en pennkjol ändå?


Lukta gott

Jag gillar när dofter inte doftar parfym. Är det något som har testat philosofys?

Jag fastnade för beskrivningen av nedanstående, Baby låter ju som ett budgetalternativ til Clean Baby Girl men det är svårt att veta när man inte doftat själv. 

Baby Grace
...is a sophisticated, clean scent formulated for women who are young-at-heart. The perfect scent for those who love the way a baby smells.
Notes
Poppy, Green Accord, Pink Mimosa, Pepper, Creamy White Woods, Musk.
Style
Light. Clean. Slightly Sweet.


Pure Grace
A lighter, softer, crisper interpretation of the original Amazing Grace fragrance, Pure Grace is a clean, transparent blend of fresh blossoms and cool greens, laced with sensual, frosty musk.
Notes
Bergamot, Water Lily, Lavender, Jasmine, Cool Greens, Musk.
Style
Clean. Crisp. Sensual.

Kämpa mot genetiken

Jessica Alba - bikiniJessica Alba - Gucci bag
Läste att Jessica Alba's hela släkt var överviktig och att hon började laga sin egen mat väldigt tidigt för att inte själv bli det. Tyvärr gick det så långt att hon fick ätstörningar och tränade flera timmar varje dag. Hu ja, det är bäst att hålla det på en lagom nivå men det är nog inte så lätt. Nu tycker i alla fall jag att hon har en pang-kropp, smal men inte för smal. Undrar varför jag snöat in på kropp och vikt, kan det bero på tårtan som väntar?

(bilder från
Celebrity Style Guide)

Tuff väska

Den här väskan från Isabella Fiore skulle vara snygg att bära omkring på. Minus för det dyra priset dock. Funderade på att köpa den här innan jag köpte min Andrea Brueckner men så blidde det inte.

Rea för små rumpor

Rea för små rumpor
Såg att
RevolveClothing hade rea på bl.a. Antik Denim jeans. Har du storlek 25 (de är stora i storleken) kan du köpa dessa för under tusenlappen. 121 dollar och fri frakt.



Cool komination

Den här kombinationen ser man inte ofta på sta'n men jag tycker det var snyggt. Något att inspireras av.

Piff & Puff

Fallna från MJ-trädet...kanske inte världens roligaste färger men idén var söt.  

Om du har en stund över...

...läs det här. Ytligheter är en verklighetsflykt.

Dagens tårtor

Tårta 1Tårta 2
Idag är sista dagen på jobbet så istället för att fota dagens outfit i ottan så har jag gjort tårtor klädd i:
Jeans, Joe's
Skjorta, Gina Tricot
Väst, Rodebjer

Retro

Jessica Simpson - KORS bathing suitJessica Simpson - Valentino Shrug
Jag gillar verkligen Jessicas retro-outfits. På senare tid har hon synts i mycket
prickigt och nu i en klassisk baddräkt. Coolt och ett bra drag nu när boho börjar lida mot sitt slut. Fler bilder finns på Celebrity Style Guide.

Lurendrejeri

Många undrar ju om eBay. Ett tydligt exempel på något som är för bra för att vara sant är den här säljaren. Han/Hon försöker sälja en 100% authentic Paddington med kvitto. 100% i positiv feedback. Låter ju säkert.

När man kollar på feedback-kommentarerna och ser vilka grejer som sålts fattar man ganska snart att man har och göra med en bluffare. Ganska lustigt att ingen av de s.k. köparna inte längre är registrerade.

Så ett tips är att kolla kommentarerna, kolla fraktkostnaden, i detta fall vill säljaren ha 50 euro för frakt och det är så han/hon tjänar pengar. Genom att ta ett nytt användarnamn, lägga ut en fejkannons och ta fraktkostnaden. I det här fallet så verkar det som fejksäljaren blivit en fejkköpare och avslutat auktionen i förväg eftersom ingen nappat.

Haja ALLTID till när det står att produkten finns i Kina, särskilt när det gäller amerikanska jeans. Ni som har fler tips, bidra gärna!

Carbs...

Läs om deras dieter, ett nyckelord kunde man finna: no carbs.

Jag skulle aldrig kunna följa några dieter, jag vill äta nötter (nyttigt fett), potatis (högt GI), grönsaker(nyttigt), bönor (nyttigt), bröd(högt Gi oftast), smågodis, tårta, bullar, mumsmums, kärleksmums (socker, socker, socker), massor av frukt, helst vindruvor och bananer (vindruvor tydligen inte bra, bananer högt GI), kött, fisk, fågel och mittemellan. Lösningen för mig är att äta allt men röra på mig annars skulle jag rulla fram. Jag har vissa principer som jag försöker följa: inget godis och annat sött på veckorna. Funkar inte bra, senast för en timme sedan gick jag och köpte dumle, ferraris och colaflaskor.

Fynda på nätet

Asos - Joe's jeansAsos - Baby Cords
Många handlar från
Asos. Man slipper tull och moms och så har de bra priser. Extra roligt är det att inte alla man möter har samma plagg som det lätt kan bli när man handlar från kedjorna här hemma. Jag har själv inte beställt från Asos ännu, jag är helt insnöad på eBay. Men de här shortsen i smal manchester kan vara lite roliga om man gillar strumpbyxor och stövlar. Såg ett par jättemysiga knästrumpor på Solo förra veckan, de var 'virkade' i naturvitt. Kommer inte ihåg vilket märke (Diesel kanske?). Sedan en tid tillbaka har Asos Joe's jeans till ett mycket bra pris. När jag köpte mina fick jag betala 2000, på Asos behöver du bara betala dryga hälften.

(Bilder publicerade med godkännande från asos.com)


Dagens outfit

050830
Bastopp, Gina Tricot
Shrug, BCBG Max Azria
Jeans, Paige Premium


Armésött

Rebecca Taylor - vinterkappa
Tänk vad roligt det hade varit om man kunde köpa några jackor varje säsong. En tuffare kort, en varm och go och varför inte den här söta från
Rebecca Taylor? Nej, prioritering är det som gäller. Men två jackor skulle jag vilja ha i höst. Rodebjers korta svarta med dubbelknäppning och en kappa som slutar innan knät.

(Bild publicerad med godkännande från RevolveClothing.com)


Nicole och Adam

De träffades en månad innan han skulle genomgå en 'gastric bypass' för sin övervikt. Som mest vägde han 147 kilo, nu är han nere på 77. Kanske inte så konstigt att Nicole droppade i vikt sedan de blev ihop. Efter viktnedgången är hon överallt men egentligen inte känd för något särskilt. Första säsongen av Simple Life var ju trots allt fokuserad på väninnan.

För tyska InStyle & För Harper's Bazaar

InStyle - Nicole RichieInStyle - Nicole Richie2InStyle - Nicole Richie3Harpers - Nicole Richie
(Bilderna publiceras med tillåtelse av http://www.nicole-richie.org/)

Omslag till hennes roman
The Truth About Diamonds



Groggy?

Ser inte Nick lite borta ut på den här bilden? Och Jess kunde de ha plåtat bättre än så. Undrar vad det var för fotograf egentligen. Men det var kanske meningen att de skulle se lite trötta ut....

Fnasigt till hösten

Smith's Rosebud Salve
Nu när hösten kommer blir jag lätt narig på läpparna och det är lätt att bli ceratoholic. Läppglans funkar då inte så bra på mig men det finns ju alternativ.

Trots att Rosebud har hypats nästan lika mycket som Eight Hour Cream har jag inte testat den ännu. Såg via
Anna att man nu kommer att kunna köpa den utan att behöva tänka på frakt från fjärran länder. Själv är jag fast i Labello-träsket när läpparna är extra känsliga. Om man inte vill använda läppglans som är ganska uttorkande kan man även testa Biotherm's  Aquasource Levres eller Clinique's Superbalm. Jag har båda två och de är mycket skonsammare än glans. Lancôme har också en variant som heter Sweet Balm.


(Bild publicerad med tillstånd från Accessora)


VMA

Jag kollade inte på MTV så jag får nöja mig med foton. Kirsten och Orlando ser trevliga och odiviga ut. Några som har vässat klorna lite mer är Lindsay och Gwen. Nick reser snabbt, ifrån inspelning och stureplan till röda mattan 'over there'. Hade det inte varit kul om han kunde ta med sig sin söta fru så att vi kan få smaka på lite äkta glamour här i Sverige?  

Kolla in massor av foton här. Snyggast hitills är Eva Longoria, tycker jag.

Stup som stup?

Fick tips om H&M:s stuprör förra veckan och i helgen provade jag dem. Det är verkligen skillnad på stup och stup. Mina från Acne är raka om man jämför med H&M:s. Jag såg ut som hej-kom-och-hjälp-mej, de var så tajta nedtill att jag fick trä dem över foten. Det var synd eftersom det hade varit ett riktigt kap annars, 398 :-. Kan tänka mig att det ser MYCKET bättre ut om man är en smalis med pojkhöfter.

Amerikanska storlekar...

Känns som att alla storlekar bara blir större och större. Jag köpte small på mina Hanky Panky och de visade sig vara för stora. Så ett tips, gå ner en storlek när ni beställer.

Favorit just nu

Min stackars shaker börjar bli slö efter några år som smoothieassistent åt mig. Blandningen just nu är mango-banan-naturell youghurt. Mums!

Lånat utan att fråga

Gud vad irriterande det är när folk lånar mina grejer utan att fråga. Det är ungefär lika jobbigt som att någon har tagit min bil och satt dit sin egen skruttiga Mazda 626 från -89.

Dagens outfit

050829050829_f050829_h

Idag känns det att hösten är kommen och då blir jag sugen på varmare färger. Fyndade en tröja på Zara i Malmö som är av usel kvalité (akryl) men å andra sidan kommer jag inte att använda den så ofta så den kommer inte hinna bli noppig.

Ribbat linne, H&M
Tröja, Zara
Halsband, Massimo Dutti
Jeans, Acne
Fryes
Diadem


Jergens - Natural Glow

Jergens - Natural Glow
Medan jag ändå är i testartagen kan jag ju berätta att jag numer smörjer mig med
Jergens natural glow för att försöka bli lika snygg som Rachel Zoe's tjejer. När man läser på baksidan står det att man ska smörja in sig dagligen och färgen ska fördjupas dag för dag. Vad är skillnaden mot en vanlig BUS? Enda jag kan komma på är att den här är 'utspädd' och inte färgar lika fort. Men mjuk och fin i hyn blir man och den var inte dyr att införskaffa.


Airbrush Sun

Aitbrush Sun - bodyAitbrush Sun - face

I fredags på vägen hem efter jobbet slank jag in på GeKås i Ullared, behövde lite tråksaker som plastfolie. Naturligtvis köper man alltid sådant som man inte behöver och den här gången blev det bland annat Sally Hansens Airbrush Sun för kropp och en för ansikte. De kostade 99 resp. 79 kr. Det är ett väldigt lågt pris jämfört med de andra jag testat.

Väl hemma körde jag ordentlig peeling och sedan hoppades jag på den här upplevelsen:

  • Spray-on Tanning Salon Perfection that Lasts up to 7 Days!
  • Enriched with Retinol and Vitamins so skin looks soft, smooth and radiant.
  • It's invisible, smells great and dries in 60 seconds.
  • You'll start to see a natural-looking streak-free tan in just one hour.
  • Won't stain clothes or transfer.
  • One shade works for every skin tone!
  • Two formulas: Especially for Face and Especially for Body.
Började spraya och en väldigt stark gaslukt utvecklades i lilla badrummet, var tvungen att hålla andan. Men jag fortsatte spraya på, det dumma var att sprayen inte var färgad så det var i princip omöjligt att veta att man sprayat jämnt eftersom den torkade in så snabbt. Fördelen var att man kunde klä på sig direkt efteråt. Utlovat resultat kom inte efter en timme och inte dagen efter heller (jag som ville vara brun och fin på kräftskivan). För att ge den ytterligare en chans gjorde jag samma procedur i går kväll, det första pojkvännen sa när han kom hem var: Vad är det som luktar? 

 
Nu när jag ändå har flaskorna hemma ska jag ge dem några chanser till men jag är nyfiken på Loréals variant på Lancômes aribrush. Har inte sett den i butiken ännu men det kommer väl. Börjar känna mig som en BUS-expert.


Dagens outfit

050827
Kavaj, Benetton
Jeans, Seven
Minnetonkas




Dagens outfit

050826

Ribbat linne (årets plagg för Eleonore), H&M
Kofta, Åhléns
Cityshorts, inköpta igår tack vare Ebba von Sydow




Provrummet

TopShop - BlusH&M - klänningH&M - Kjol
Ny kategori från och med nu. I framtiden kommer jag inte (tyvärr) visa bilder som är copyrightskyddade. Så i väntan på lösning på det problemet inför jag egna modebilder. Idag kastade jag upp kameran när jag provade lite plagg. På TopShop hittade jag blusen till vänster och på H&M sprang jag på kjolen och klänningen. Det var så mycket folk ute idag (löning) så jag orkade inte prova allt jag ville. H&M har verkligen hottat upp sig de senaste säsongerna. Klänningen satt jättesnyggt och för mig hade det lika gärna kunnat stå 2900 som 299. Sådant är roligt. Kjolen var söt även om kortet är lite taskigt taget, lite Missoni/Rachel Bilson över den. Tycker jag.

Provade också massa skor och inte ett enda par jag ville ha, jo Rodebjers stövel för 3500:- men den kan jag ju se i stjärnorna efter. Snygg var den. Nackdelen när man vill köpa skor med klack är att det är svårt att hitta någon som man orkar gå i. Provade budgetstövlett från Vagabond men insåg att jag knappt orkade gå fem meter i den. Däremot testade jag en snygg och skön från Bronx, hög klack, slouch och vävt skinn (som min Andrea Brueckner) men då var den naturligtvis svart. Livet är hårt.

Nog med svammel, nu ska jag sova så att jag inte behöver använda upp hela concealern i morgon.

Kom på en sak till, jag måste uppfattas som otroligt egocentrisk eftersom det är bilder på mig hela tiden, får nog leta reda på lite fler provdockor...

Vips...så blir man pigg

 Idag investerade jag i YSL:s Touche Éclat och har redan testat på ena ögat och jämfört. MVG är betyget än så länge, den smälter in i hyn. Jag har testat Dior, Lumene och Clinique innan men YSL är överklass. Många gillar ju burkarna med tre nyanser (bl.a. Make Up Store )som blandas beroende på vad man vill dölja. Det skulle inte funka för mig, jag kör expressminkning klockan sex på morgonen.

Fick lära mig att de tre olika nyanserna är för: ljus hy, asiatisk hy och mörk hy. Det blev den ljusa för den här blekfisen.


Fornarina

Kolla in deras visning för s/s 06. Många snygga shorts och en jättesöt blå femtitalsklänning med fickor i sidorna. De mer 'rockiga' plaggen är inget för mig men det feminina var jättesnyggt. Senapsgula slouchbootsen skulle jag vilja ha på en gång! Verkar som de flätade skärpet kommer hänga med en säsong till...

Bilden med jeansshorts, gult skärp och randigt linne känns lite som MJ s/s 05

UPDATE
(vet inte om jag har fått brunetter på hjärnan men kolla in Sofi Fahrman på visningen, jag tror att hon skulle bli väldigt glammig i brunt hår till sina fina mörka ögon)

Om jag vore makeupartist...

Rachel Bilson - makeup1Rachel Bilson - makeup2
Rachel Bilson - makeup4Rachel Bilson - makeup3
...så skulle jag sminka mig såhär.

Dagens outfit

050825

Kavaj, Sisley
Linne, H&M
Jeans, Acne
Halsband, Massimo Dutti


A.P.C

A.P.C - tröjaA.P.C - bermudasA.P.C - sjal
Lite fina saker från
A.P.C. Bermudasen var jättefina, hoppas att hitta något liknande. Ni som bor i storsta'n kan hitta deras saker på NittyGritty och Tuss (enligt deras hemsida). Trots att solen skiner ute så känns det att vindarna inte innehåller samma värme som för en månad sedan så därför känns det inte så långt borta tills man får klä på sig lite extra....även om jag gärna hade haft sommar några månader till.

Nyfiken

DKNY - min plånbokMulberry - Long Locked Purse
Vi har visat våra badrumskåp, nu vill jag se era plånböcker. Den ni har och drömplånboken. Jag vill ha Mulberrys: Long Locked Purse men har en DKNY för tillfället. Känns jobbigt att lämna ifrån sig många sedlar för då har man inget att stoppa i den. Men någon gång ska jag köpa en flashig plånbok....inom en inte allt för lång framtid hoppas jag.


Recension - TanTowel

Glömde säga vad jag tyckte om BUS-våtservetterna som jag köpte förra veckan. Det blev inget resultat alls. På mig var de rent ut sagt värdelösa. Men nu vet jag det.

Alessi Heart Bangles

Alessi Heart Bangles

Inte svårt att fastna för
detta söta armband. Kanske inte värt 150 dollar men det skulle sitta fint på handleden tillsammans med H&M-wrapen, en lång tunn guldkedja och ett par sotiga ögon.

En mysig kofta

Carachel - kofta
Den här såg tjock och mysig ut, Carachel på
Net-a-Porter. Önskar att jag hade det bättre ställt (vem önskar inte det?) så att man hade råd att köpa lite dyrare stickade tröjor som den här. Bättre kvalitet gör att man slipper rensa garderoben ofta och slänga så mycket skit. Tröjor som denna kan man ha i flera år.


'Vanliga' byxor

Var en liten diskussion om gubbyxor idag. Jag har väldigt svårt att hitta byxor som inte är jeans, såg att shopbop fått in manchesterbyxor från Paige Premium. På bilden såg de kanske inte så snygga ut men jag kan tänka mig att de sitter snyggt på i verkligheten.

Wrapping

Ya Ya - Wrap Sweater
Wrap-klänningar och wraptröjor. Wrap is in. Den här från
Ya Ya påminner om min rosa från BCBG. Synd att jag inte har den med mig i väskan den här veckan, blev så sugen på att använda den. Ya Ya har även en variant med fjädrar längs kanterna, den ovan var snyggare. Tycker jag.


Vanessa Carlton

Vanessa CarltonVanessa Carlton2
Hon har en underbar röst tycker jag. Lyssnade mycket på hennes två skivor förut. Hoppas att hon har något nytt på gång. Söt är hon också, alltid fint sminkad med peachiga kinder och varmt leende. Läste att hon fått hjälp med imagen av superstylisten också. Fler kort finns bland annat här.


Normal

Jessica Simpson - Ostylat hår
Kul att se Jess med ostylat hår, tänk att en Hollywood-kändis faktiskt inte vaknar upp med Barbie-lockar varje morgon....och Barbie-kroppen sliter hon nog hårt för.


Godis är gott

Godis - halsduk
Den här halsduken vill jag ha. Funderar på att beställa
den men ännu har det inte blivit av. Härligt med långa halsdukar och randigt är fräscht.


Vit skjorta


Free People - vit skjorta

Vita skjortor kan man inte få för många av i höst, de håller till nästa sommar så man behöver inte vara rädd att göra felköp. Har sett en från Day som jag vill ha men storleken fanns inte. Den
här från Free People var fin, mycket detaljer. Hoppas på att hitta något liknande på lördag.

Budget

Bon a Parte - svart kofta
När jag var i Malmö sist, köpte min kompis en nästan identisk kofta som den
ovan (fast i skogsgrönt) för 899 kr på Oasis. Jag funderar faktiskt på att fynda en svart, snyggt med lite oversized och fast det är 50% acryl så tror jag inte att den noppas eftersom den andra halvan består av mohair. Perfekt att bara slänga över när man är frusen men inte vet vad man ska ta på sig.

Dagens outfit

050823

  • Linne & Sjal, H&M
  • Kofta, Bon a Parte
  • Jeans (nyavklippta i Rachel Zoe-anda), Seven
  • Ballerinas, Mellow Yellow

Margherita

Margherita Missoni 1Margherita Missoni 2Margherita Missoni 3
Avslutar kvällen med en stylish tjej med stor garderob. Vill ha både kjol och kofta.

Noa Noa

Noa Noa - Fall 05Noa Noa - Fall 05,2Noa Noa - Fall 05,3
Noa Noa kör 20-tal i höst. Såg den prickiga klänningen och hopp om att hitta en prickig blus blev plötsligt mer realistiskt. Skrev om gardintofsen runt halsen för ett tag sedan och nu syns de i varenda kollektion. Undrar om jag kommer tycka det är snyggt om en vecka? Till sist fastnade jag för den stickade tröjan längst till höger, mysigt med halsduk, stövlar och jeans när gyllene höstlöv singlar i luften. Såg även att långa smala halsdukar letat sig in och på lördag blir det definitivt ett besök.

UPDATE
Glömde att skriva att de har en stickad 'börsväska' som är jättefin. Samma modell som den jag köpte från La redoute...

Invigning

Borde försöka ta mig till Stockholm inom en inte alltför lång framtid. Lite roliga mingelbilder finns på Stureplan.se Bland annat tycker jag att tjejen som heter Ann Lenstam har en nice outfit. Marina Kereklidou ser lika glamourös ut som vanligt. Den okända stilikonen (Elle) syns också....

Tittut

Titiyo ska hjälpa MQ i år. Kollade på hemsidan och det såg fakiskt ut som hon hade ett fisksmycke. Gillade bilden där hon har kofta och uppkavlade chinos (eller vad det är för byxor) ...

Patches

MJ - Tweed Flower PinMJ - Patchwork
Den
här söta broschen vill jag ha på kappan i vinter. Tråkigt märkesbesatt känner jag mig nu men jag kan inte rå för min förälskelse. Den som är riktigt pysslig kan plocka fram gamla tygbitar, i höst är det hett med lappat. Till och med jag som inte är så gammal har upplevt ryggsäckarna man önskade sig i tvåan i brunt eller svart skinn, lappade. Nu är det på väg tillbaka, gärna i olika färger på skinnet. Har inte bestämt mig hur jag ställer mig till detta. Grejerna ovan kan i alla fall piffa upp en gammal tråkig ullkappa ifall man bestämmer sig för accessoarer istället för nytt.

Farliga eBay

Surfade runt lite på eBay och hamnade på den här tjejens hemsida. Stor kissekatt!

Mors lilla olle

Dsquared - OlleCashmere = höstmysUrban Outfitters - Olle
Okej, lite tidigt ute kanske men jag vet att jag i alla fall kommer skaffa en olle i vinter. Odd Molly gör söta men tyvärr har de inga bilder på sin hemsida (endast för press) så jag kan inte visa. Istället får Dsquared, Vince(de kunde ha skippat pälsen) och Urbanoutfitters stå för inspiration. Hemma har jag en äkta norsktröja som jag fått stickad till mig fav en äkta norsk för många år sedan, kanske får den en revival i vinter. Kan vara bra att hålla lite utkik redan nu i affärerna annars kommer de säkert vara slut när man vill slå till.


Hur rengör jag detta då?

Satt och åt en apelsin framför datorn på jobbet idag. Tänkte inte längre än näsan och klickade mig runt med apelsinsaft på fingrarna. Nu fastnar jag i hjulet....klant.

Shopping i sikte

Det blir nog en shoppingdag i Malmö i helgen. Pojkvännen bortrest och jag smet lite försiktigt med på en kräftskiva. Fast jag är allergisk mot skaldjur så det får bli lax för mig. Men jag kanske får en vacker hatt och hakklapp jag med? Det kliar i mina shoppingfingrar. Jobbigt när man beställt på nätet och bara väntar på att få paket. Blir julklappsförväntan, det är just det jag gillar med nätshopping, spänningen!

Nicole Richie - Ready for Fall

Nicole Richie - Ready for Fall
Nicole har kapat jeansen precis som hennes stylist Rachel Zoe (kanske rent av hon som kapat) till det ett lila linne (höstens färg), bronsiga pjucks och en gammal hederlig Balenciaga. Jag försöker gnugga en gammal lampa för och se om anden vaknar och ger mig hennes garderob (fast i lite större storlekar)....säger till när önskan är uppfylld.

Inspiration från en donna

Madonna
Hon är ju alltid lite före, Madonna. Outfit minus gitarr och lera och extrema boots är något jag kommer kopiera i höst.

Tiger

Tiger - Autumn1Tiger - Autumn2Tiger - Autumn3Tiger - Autumn4
Så har jag spanat på
Tigers höst. Mycket sekreterare, högre midjor och byxor innanför stövlar (på män!). Fick en fråga angående snygga väskor som funkar till skolan men som inte är jättedyra (i Mulberryklassen). Hittade ingen bättre bild men har även sett väskan till vänster i något modereportage (tror det var damernas) och dn så jättesnygg ut. Ett tips nu när den trevliga höstterminen börjar.

Poppis frissa

Ville att pojkvännen skulle fixa en tid åt mig när han klippte sig idag men det gick ju inte. Min superbraiga frisör skulle ju till Stockholm och styla på modeveckan. Jag får gå till henne när hon kommer tebaks och då vill jag höra skvaller!

Alla lappar de tjänar på mig...

Visst, det kommer egentligen inte som en chock men läste hur mycket annonser modetidningarna har. Även om modereportage kostar en del att göra så betalar nog annonsörerna så det räcker och blir över. Enda anledningen till att dyra modemagasin är dyra, tror jag, är att bevara exklusiviteten.

Gyllene Skor

Rizzo - Golden BootMarc Jacobs - Golden Boot

 

För mig blir det för mycket med guldstövlar, är de snygga så är priset därefter också. Svårt att hitta fynd för då ser de oftast väldigt billiga ut också. Men här är ett alternativ från
Rizzo och lyxvarianten från Marc. Skulle vara kul att ha ett par att använda bara någon gång men det livet lever jag inte nu. En tjej som har plånboken kommer nog att visa fler sätt att bära sina guldskor...

Ich bin glücklich!

Efter att ha förlorat stövlarna så såg jag i alla fall till att köpa Paige jeansen när jag såg en auktion för dem. Nu väntar jag med spänning på hur de sitter, det var en annan modell och jag har mailat Paige för att få en närmare beskrivning av modellen. Bra att veta eftersom det var returrätt på byxorna så hinner jag ångra mig (inte för att jag tror jag kommer göra det). Vill ha dem nu!!

Dagens outfit

050823

Ibland är det väldigt skönt att man kan klä sig hur man vill på jobbet. Idag har jag mysdag.

  • Grönt ribbat linne, H&M
  • Munkjacka, Abercrombie&Fitch
  • Jeanshorts, Juicy Couture
  • Sneakers, Gucci (fast de har jag inte satt på mig ännu)

Rutig

Lee - Rutig skjorta

Jag har letat som en liten tok efter en snygg rutig skjorta men efter att jag sett den jag verkligen ville ha men vägrar betala så mycket för så är det i princip omöjligt eftersom man hela tiden jämför med den. Den här från Lee är helt ok men inte perfekt, jag vill ha en i röd färgställning. Så om någon springer på en snygg så är skvallring tacksamt. Försökte tvinga på pojkvännen en rutig men han kände sig som en skogshuggare......han behöver bara vänja sig, så var det med koftan också.


Spinning i det fria

I helgen var jag hurtig och cyklade två mil på tantcykel. Var tvungen att skriva det för jag är stolt över mig själv. Om en vecka öppnar jag mitt gymkort igen....jag längtar.

Fin kappa...

Idag var jag och kikade på en söt kappa från Michiko Koshino, hittade även en jättefin blus. Tyvärr kan jag inte visa bild för jag hittade bara haute couture-visningen och deras egna hemsida är från ett annat sekel. Synd att inte digitalkameran var med så hade jag kunnat visa. Michiko har mycket snyggt men lite för dyrt är det...när jag springer förbi Tara igen ska jag plåta grejerna!

Mini Jessicas på väg!

Jessica Simpson - Clothing Line 2Jessica Simpson - clothing line

 

Jag hade gjort likadant. Tiden i rampljuset kan vara över snabbare än man tror och Jess är bara 25. Förutom en klädlinje för tonåringar så kommer extensions, skor och en träningsvideo att öka på pensionspengen....

Klassisk

Marc Jacobs - Soft Grace

Klassiska väskor med strama linjer är inte direkt min smak fast jag tycker det är snyggt på andra. Den här fastnade jag ändå för. Synd att klassiker inte har ett lite lägre prisläge.


Hundögon

Brittany Murphy med hundar

Inte helt otippat kommer jag att tänka på ett visst uttryck när jag ser den här bilden.....


Bra namn

Visste inte att Marie Serneholt hette Eleonor också. Måste vara därför hon har så snygg stil enligt mig :)

Skumgumi

Har försökt hitta bild på 'skumgummi-hårspolar' men det visade sig vara svårt. Alla vet kanske vilka jag menar? En rak rund skumgummibit men ett hål som man kan trä ena änden igenom (nu förstår jag att en bild säger mer än tusen ord)...i alla fall så är de väldigt bra att använda när locktången bränt sönder håret. Om man låter håret torka helt, sätter i några få spolar, sprayar lite vatten och går och lägger sig. Då vaknar man om man har tur med lagom stora lockar á la Nicole. Om håret är för blött vaknar man som Diana....

Skärp dig

Missoni - skärp

Åh vad läckert tänkte jag innan jag såg priset.


Stiligt

Det är inte ofta man stöter på så här stiliga herrar.

Jag vill inte vara kändis

Nog för att de valt ett offentligt yrke men någon måtta får det väl ändå vara?

Sega råttan

Jag tar alldeles för lång tid på mig...när jag bestämde mig för att gå på nyinvigningen av NK (gbg) så var det naturligtvis fullt. Skyll dig själv Eleonore!

Dags för trimning

Fick pojkvännen att gå till min frisör och nu har han bokat en till tid (imorgon). Jag måste också boka in ett besök. Nästa vecka jobbar jag bara halva veckan på nuvarande jobb och vad passar inte bättre än att gå och klippa sig för att fira arbetslösheten? Trivs så himla bra i min page men nu börjar den ligga på axlarna och luggen är för lång. Jag älskar att klippa mig, känns som ett ansiktslyft. Härligt att få håret snyggt fönat och känna sig ompysslad. Det blir inte färgning denna gång eftersom solen fortfarande bleker ner det på en gång.


Nice brills

Eva Longoria - glam

Glammiga glasögon Eva Longoria har, lite avundsjuk. Man får passa på att använda solisarna nu medan vädret tillåter. Jag är megaklantig och har redan repat mina Chanelglasögon som jag köpte i våras. Inte smart att ha dem på stranden och peta på glasen med sand på händerna. Gör inte det. Fast i och för sig är det en bra anledning att köpa nya nästa säsong...


På banan igen...

Förra vecka förlorade jag en auktion mitt i natten, perfekta stövlar till min väska. Nu har jag hittat ett par likadana i min storlek. Tyvärr visar jag dem inte för då får jag ytterligare konkurrenter, det är väl förståeligt?


Gödning

Friggs - Silica

Sist jag var uppe i Värmeland så klagade mamma på att jag tappade så himla mycket hår. Och det gör jag. Varje gång jag drar handen genom håret följer strån med. Kan bero på absolut ingenting eller stress. Igår var jag i alla fall duktig och köpte Silica, nu ska jag bara komma ihåg att ta två tabletter två gånger om dagen....


Dagens outfit

050822

Kass bild tagen mot spegel early i morse

  • Ribbat linne m. knappar, Mango
  • Tröja, H&M
  • Shorts, fcuk


Hot städtant

Anna Sui - fallAnna Sui - fall2Anna Sui - fall3

Jag gillar ju scarves men förstår de som tycker att jag ser ut som en städtant. Anna Sui kör konceptet fullt ut på sin höstvisning. Känns sådär lyxigt 70-tal. Jag gillar det. Var tvungen att ta med bilden med den rödhåriga tjejen också. Synd att man inte ser sminkningen för den är snygg, fräknar ger liv till ansiktet. En av tjejerna på visningen (ej med här) liknar Rory i Gilmore Girls väldigt mycket (appropå ingenting)....

 

En grej som jag har tänkt på är hur designers tänker (naturligtvis olika). Anna Sui är ju kort och ser 'normal' ut. Undrar om hon designar kläder hon själv vill bära eller om hon ser sitt skapande som konst. Läste att Carin Rodebjer designar kläder som hon själv skulle vilja bära. Så skulle nog jag också göra. Hämta inspiration överalltifrån och kombinera ihop. Det är ju stor skillnad om man har ett starkt varumärke i ryggen eller om man bygger upp ett eget. 


Grrr...

JLo´s eyes

Alla ser säkert vems ögon detta är. Hennes ögon är ganska små och det har jag med. Då är det extra svårt att sminka sig snyggt (skyller jag på)....ska nog utnyttja erbjudandet om sminkning jag fick häromdagen.


Whyred

Whyred - Jean Whyred - kofta

Den här söta skjortan skulle jag vilja ha. Skulle vara bra med en riktigt bra webbshop för svenska märken. När man är på jobbet hela dagarna finns det ingen tid över att springa runt halva Sverige för att hitta en skjorta. Ska bli spännande att se vilket sortiment shopaholic tar in.

 

Den grå koftan ser så himla mysig ut. Jag har redan en mysig grå kofta men den är utan band. Undrar vad priset är...


Hobo

Jag gillar de lite mer slappa väskorna, även om höstens mode är mer uppstramat med krokoväskor och liknande. Om den här hade varit i 'Mulberry'-skinn och inte så glansigt hade den funnits på önskelistan. Fast den är kanske finare i verkligheten.

Donna Karan - styling

Donna Karan - hår

Syns inte så bra på bilden, men jag kollade igenom
Donna Karans kampanj och modellens hår har de stylat så himla snyggt på alla bilderna. Varför har man inte en frisör hemma på morgonen klockan 6?

Kavaj

Designers Remix Colletion - kavaj

Jag har en tweedkavaj som jag köpte i vintras i London. Men den har långa ärmar. Sedan jag köpte min korta svarta kavaj med trekvartsärm så har jag insett att jag trivs och passar mycket bättre i den formen av nätta kavajer. Den här från Designers Remix skulle jag vilja se i verkligheten och pröva.


Naglar

Dion - Manicure SetO.P.I - That’s an “EL”of a Color!

För ett par år sedan hade jag tippar, det kostade mig ca 3-400 kr i månaden. När jag bestämde mig för att sluta så kom jag på att jag trivs bäst med korta naglar. Ett tag efteråt körde jag med Diors 'French Manicure' men tröttnade på att sitta och måla vitt längst ut. Nu lägger jag fingrarna i citronvatten så bleks tippen naturligt. Sedan brukar jag lacka med det rosa lacket i Diors set och köra med det superbra överlacket efteråt. Sedan behöver jag inte tänka på naglarna på en vecka. Jag är himla dålig på att använda färg på naglarna. Har ett jättefint korallfärgat från O.P.I som används allt för sällan. Nu känns det för sent eftersom hösten är på G.

 

O.P.I är för övrigt ett märke jag rekommenderar. Jättebra kvalité, nackdelen är att flaskorna är alldeles för stora, genom att jag använder färg ytterst sällan hade det varit smidigare med Mavala-storlek på flaskorna. Men det här är verkligen ett lyxproblem. Färgen på lacket ovan (NL W49) är snygg men när jag har rött på händerna känner jag mig som en tant för mina händer är beniga och ådriga. Kanske ska köpa en flaska ändå och vänja mig? Det är så snyggt på andra....


Brownie

Kate MossKate Moss 2

Slå mig inte, men jag tycker Kate passa mycket bättre i mörkt hår. Det tar fram hennes vackra ansiktsdrag.


Förebilder

Här kan du läsa om kändisarnas undervikt. Om det är av intresse.

Dagens outfit

 

050819_t050819_h

Idag hoppas jag på de utlovade 25 graderna och att det ska fortsätta i helger så man får lite färg igen!

  • Linne, C&C California
  • Byxor, Levi's
  • Kukui-halsband
  • Scarf
  • Havaianas

Snygg garderob

Den här tjejen gillar Sienna. Avunsjuk på hennes väska är jag också.

The Real Thing

Missoni - halsduk

Tråkigt att jag bryr mig men jag skulle i alla fall vilja ha en riktig en. Saks har fått in vantar och mössa också.....


Bra tips

Margaret Nicole - stickad väska

Kul med bra tips från alla! Blev förälskad i den här söta väskan. Tänk så fint till hösten, sidenbanden kan ju bytas ut efter outfiten. Typiskt att jag inte är en hejare på stickning......


Stolt sömmerska

Marikas uppfållade jeans

Problemet med alltför långa jeans kommer nu aldrig vara ett problem. Efter Lindas tips har jag idag exprimenterat med min bonusmammas nya Miss Sixty jeans (snällt). Så här blev resultatet. Stolt är jag nu.


Tack Maria!

Nu har jag beställt ett par.

Har sommaren återvänt?

Röd bikini från Feisty Swimwear

Verkar som om den gjort en tillfällig comeback. Hann inte ens införskaffa en ny bikini i år. Den här skulle jag gärna vilja ha. Perfekt modell.


Smart väska för utgång

MOE - C.L.I.C.K. Bag

När jag går ut har jag helst ingen väska med mig för jag älskar att dansa. Den här var ju både söt och smidig att ha med sig. Namnet gillade jag också: 'Molly in perfect purple'


Ring

Cari - Cascade Necklace

Ring på fingret trånar jag kanske inte så mycket efter men runt min hals får gärna dessa hänga.


Paige Premium - Raisin

Paige Premium - Raisin

Jag har mailat lite med Paige Adams, hon som designar Paige Premium. Snacka om bra service när man får kontakt med självaste designern. Jag hade nämligen en fråga angående om jeansen fanns i en otvättad variant. Detta var innan jag köpte Acne. Hon skrev att det skulle komma i augusti. And here they are. Ser kanske inte så mycket ut för världen men jag älskar modellen som jag har så jag funderar på ett par mörka också.


Bästa modellen

Den här modellen tycker jag är bäst. Synd att de inte finns i sveriget, man får kanske skicka efter några. Har liknande men inte av det märket. Hypade av Aftonbladets Sofi och även Ran har hört gott om dem.

Dagens outfit

050818

Såååå trööött är jag idag att det är tur att jag inte har med ansiktet på bild.

  • T-shirt, Juicy Couture
  • Jeans, Chip&Pepper
  • Minnetonkas


Stitch's Jeans

Stitch's Navajo Jeans

Som jeansfantast så är jag lite nyfiken på Stitch's jeans. Såg att Fiorucci hade fått i dessa men de tyckte jag inte om. Gillar ovanstående bättre. Lite 70-talskänsla över dem, som Chloés ungefär. Hade jag varit lång och utan markerade höfter hade jag ägt ett par Chloé (hittar inte den modellen jag menar). Synd att man får betala så mcyket mer när jeansen tas hem till Sverige. Jag får väl prova här och köpa overseas.


Däst

Nu har jag varit på släktmiddag med rådjursgryta, dessert, kaffe och kakor. Mätt. Ingen powerwalk idag alltså, man måste ju ha lite att jobba bort :)

Citizens of Humanity

Citizens of Humanity

Fick en fråga för ett tag sen om Citizens of Humanity var ute. Tycker det är tråkigt att man blir rädd att man är 'ute'. Läs mer hos Anna. Hittade den här modellen som påminner mycket om mina Paige Premium. Som kort kommer jag inte överge de låga midjorna och det jag gillar med den här modellen är att den inte är så himla hög bak. Men jag hade gärna haft dem lite mörkare....något så svenskt som Ingrid heter modellen.


Söt reatopp

Robert Rodriguez - top

Den här söta toppen från Robert Rodriguez är det rea på nu. Även spetstoppen som jag bloggade om härom dagen är med. Hade jag haft lite fler lappar så hade jag slagit till. I alla fall på linnet.


Åtgärder mot fett.

I nya brittiska Elle finns tips mot hår som lätt blir fett. Jag har testat budgetschampot Sunsilk men det hjälpte inte. Mitt feta hår beror på övertvättning och att jag sitter och pillar med det framför datorn. Det är precis samma regler som gäller för håret som ansiktet: INGET pill! Så från och med nu ska jag ha det uppsatt mer för då tänker man inte på det. Tur att jag införskaffat många diadem.

 

  • Elle tipsar om torr-schampo, det har jag faktiskt hemma och det funkar i nödfall. Mitt är i pulverform vilket gör att det är klumpigt. Finns i sprayform också, men tyvärr inte i lilla Halmstad (vad jag vet).
  • Fint hår (=mitt hår) blir fortare fett än tjockt. De tipsar om Specifique Bain Divalent från Kérastase
  • Ju fortare du torkar ditt hår, desto mindre stimuleras hårrötterna och mindre fett produceras. Det är egentligen ingen problem eftersom jag kanske fönar håret ca 1-2 ggr i veckan, man vill ju inte slita ut det. Viktigt är att använda en borste med metallkärna för då formas håret snabbare.

 

Kollade runt lite på Kérastases hemsida och fann vad jag tror jag behöver, finns bla. att köpa här.


Hårspänne

Marc by Marc Jacobs - hårspänne

Väldigt dålig bild men det här hårspännet från Marc by Marc Jacobs vill jag ha...synd att jag inte hittar en bättre bild. Finns i septembernumret av brittiska Elle. Vet någon vart jag jan hitta det?


Vill stjäla en garderob

Den här tjejens garderob får gärna flygas över till mig.

Kort geni

Short genious

Hade inte frakten gått på 52 dollar hade jag köpt den direkt. Men å andra sidan är det inte speciellt svårt att trycka upp en själv.


Pom pom

Lily McNeal - Pom Pom HoodieLily McNeal - Stripe Wrap

Jessica Simpson sågs ofta i Lily McNeal i förra säsongen av Newlyweds. Hennes kollektioner karaktäriseras av ränder, materialen är cashmere på vintern och 100% bomull på sommaren. I vinter finns olika nyanser av lila, liksom hos de flesta designers. Jag gillar lite bredare ränder mer än den här smalrandiga varianten, sjalen är säkert helt underbar i kvalitén. Priset vet jag inte och vill nog inte veta heller.


Kjol + Eleonore = Sant?

Chloé - bootsMarni - kjol

Igår när jag var på sta'n försökte jag hitta stövlar som matchar min väska. Verkar näst intill omöjligt. De enda jag har hittat som jag verkligen ville ha, sjabblade jag bort på eBay. De andra jag hittat som tex. Chloé-stövlarna ovan, ligger långt utöver budget. Svår rödbrun färg på min väska, men snygg tycker jag. Sedan till kjolen. Jag är ju ingen kjolmänniska som jag påpekat många ggr men till hösten kanske jag ska försöka. Det får inte bli för strikt, då känner jag mig inte bekväm. Den här kjolen från Marni hade roliga detaljer, gillar rosetten. Risken är att den förstorar rumpan eftersom den inte sitter snävt. Båda från Browns som faktiskt skickar till Sverige och moms+tull slipper man ju eftersom det skeppas från England.


Satine Botique

Carachel - skjortaKristen CoatesTsumo Richisato

Söt hemsida med roligt sortiment. Förutom Chloé och MJ så finns bland annat Carachel, Kristen Coates och Tsumori Chisato (i bildernas ordning). Kolla även in härliga inspirationsbilder från Paris.


I'm gonna glow

För ett tag sedan skrev jag om Jergens färgade dagkräm med BUS i. Beställde den aldrig men det gjorde Maria. Hon har testat och blev nöjd så nu lade jag in en beställning. Hittade en bra säljare också ifall ni vill pröva. Nu längtar jag tills den kommer. Synd bara att produkten är så himla billig och frakten är så himla dyr. Så kan det vara.

By Malene Birger

By Malene Birger - fall1By Malene Birger - fall2By Malene Birger - fall3

Blev usel kvalité på bilderna men ni kan själva kolla in hela kollektionen. Danskarna är verklligen på framfart med sin design och de gillar mer detaljer och rysch-pysch än vad svensk design står för. Men det är bra att man är bra på olika saker så att folk 'over there' inte blandar ihop de små nordiska länderna. När ska Norge sättas på modekartan? Förutom olja och Röyksopp så är landet med det härliga språket ganska okänt tror jag. Någon som bott i Norge som vet något kul märke därifrån?


Dagens outfit

050817

  • Top, See by Chloé
  • Jeansjacka, Seven
  • Jeans, Paige Premium
  • Sjal och skärp, gammalt


Bollar

Burberry Prorsum - halsduk

I vinter ska jag ha en halsduk med bollar. Såg att Benetton hade ganska mysiga, de flesta kommer nog att ha liknande Burberrys ovan. Först måste jag bara spana in rätt jacka. Hittade en jättesnygg kort militärinspirerad av Rodebjer idag på NK. Men vad det blir återstår att se....




Detaljer

Stella McCartney - purse 

Ofta är det de små detaljerna som gör en outfit stylish. Ett par enkla jeans och ribbat linne blir så himla mycket snyggare med rätt väska. Vad som är rätt är upp till bärarens smak. Tycker jag.


Rider på framgångsvåg?

Miu Miu - handbagChloé Paddington

Visst är Miu Miu:s Brigitte väldigt lik Chloé Paddington fast en mer uppstramad variant. Jag gillar Paddington mer. Synd att en sådan underbar väska är så überdyr.


Minimänniska på playan

Nicole with friends on the beach

Liten och söt med vännerna på stranden, första lila plagget jag ser på henne (tror jag). Hundarna är så himla söta också. Jag längtar tills jag får tid att skaffa en hund.


Tantowel

Idag köpte jag en Tantowel bara för att ha testat. Ikväll efter powerwalk och dusch ska den på. Återkommer med resultat.

Ingen Missoni....

ZigZag scarf

...för det räckte inte dagens budget till. Hittade i alla fall den här, farmor blev utan dansblus men med nya byxor. Så kan det gå.

No batteries

UPDATE

050816

 

Ingen bild på dagens outfit ännu för batteriena ville inte. Kommer kanske senare. Idag ska jag göra staden (gbg) med min kära farmor. Hon vill hitta en blus som hon kan dansa i. Jag ska försöka kolla lite själv också även om det primära(fint ord) är det hon som är No1 idag.

 

Outfiten:

  • Ribbat linne (jag är överraskingarnas kvinna)
  • Väst, Stitches by Rodebjer
  • Jeans, Acne
  • Halsband, Massimo Dutti
  • Minnetonkas

Fröken Sextio

Miss Sixty - kappaMiss Sixty - JackaMiss Sixty - Sweater

Jag har inte många plagg från Miss Sixty i garderoben, om ens några. Stilen är oftast för rockig för mig. Hittade i alla fall några guldkorn ur höstkollektionen. Jackan i mitten har förhoppningsvis fuskpäls....


Diggiloo diggileej, alla tittar på meeej...

Min träningsrunda var riktigt rolig idag. Först träffade jag på den lilla hunden igen, pratade återigen med ägarna som är så himla trevliga. Havainasen låg på alla fyra och borrade ned ansiktet i gräset och var alldeles svart i ansiktet när den kikade upp. Sedan fortsatte jag springa tills knäet protesterade. Efter timbuktus skiva har jag lagt in min allra första favvolåt (när jag var två-tre år). Jag blir så himla glad av gyllene skor att jag struttar fram i otakt och sjunger med (det är på landet). Vad tönt-Eleonore inte märker är att hon är försöljd. Tittar lite över axeln där jag går mitt i vägen och blir vettskrämd, hoppar åt sidan och börjar springa. En liten jäsdrans SmartCar var det som skrämde mig. Det måste ha sett så himla roligt ut (jag hoppade när jag upptäckte den), när den var utom synhåll skrattade jag så jag fick ont i magen. Men jag tänker fortsätta strutta och sjunga.....så länge jag är på landet. 

LaROK - folkloristiskt

LaROK - broderad bolero

nice, jag skulle inte ha något emot att gå en shoppingrunda i den här stassen.


Pearls

Juicy - halsband

Jag gillar inte pärlor men det här var tufft.


Dags att svettas

Nu blir det powerwalk/jogging beroende på hur knäet svarar....vädret är underbart!


Badrumshyllan

Min neccessär 

Alla visar sina badrumshyllor och jag vill inte vara sämre. Jag lever för tillfället i en neccessär så jag visar ett urval av mina prytlar som jag bär med mig...


Proenza Schouler

Proenza Schouler - fall1Proenza Schouler - fall2Proenza Schouler - fall3

Det första ordet jag kom att tänka på när jag såg bilderna från höstkollektionen var värme (inte med tanke på shortsbilden till höger i december). Här kommer jag hämta mycket inspiration till hösten. Jättehärliga kläder i mysiga färger även om gubbyxan med hög midja inte kommer finnas i mina kassar.


Jackor till motsatta könet.

Massimo Dutti - Herr

Jag har fått frågor om ytterplagg till killar. Jag tycker det är jättesvårt med vinterjackor till killar. Antingen sr det jättesportigt ut eller gubbigt. Det här måste jag forska runt lite i. Medan jag letade hittade jag den här underbara bilden från Massimo Dutti, mycket Jude Law i alfie över den. Underbar stil, men den ser man inte ofta på killar. I alla fall inte där jag bor.

 

Vad tycker ni är snyggt?


Höstballerinor

Burberry - ballerinaMarc Jacobs - BallerinaMiu Miu - Moccasin

Underbara ballerinor från Burberry och Marc Jacobs. Den senare VILL jag verkligen ha. Helst nu. Visserligen ingen ballerina men ändå en snygg moccasin från Miu Miu, risk att man tröttnar på de enormt stora dekorationerna, och hur ser det ut om en sten försvinner?


Sammetslent

Lauren Merkin - clutch

Jag äger ingen clutch, kuvertväska kanske det heter. Den här var både söt och tuff. Nitarna tuffar till den mjuka ytan. Snygg till höstens tweed också. Tyget är exakt samma färg som mamma och pappas soffor när jag var liten...


Myskofta

Vince - Open Sweater

Urmysig från Vince. Modellen liknar budgetfyndet från Bon á Parte.


Snart dags att flytta in på gymmet igen

Nike - aut 05Nike - aut 05 2

Nike - hösten 05

 

Efter ett halvår av utomhusträning har jag vant mig vid löpning. Förut tyckte jag att det var urtråkigt och körde hellre spinning inomhus. Ändå längtar jag nu efter att få tina upp mitt SATS-kort igen. Från och med den första september kommer jag att gå på pass igen. Kan behövas, har inte varit på pump på ett halvår, lär få träningsvärk ett halvår efter första gången. När det gäller träningskläder är jag riktigt snål. Det är egentligen konstigt med tanke på hur mycket man använder dem och hur mycket de tvättas. Har i alla fall spanat in lite snygga träningskläder som jag skulle vilja ha. Jag gillar när det är lager på lager och sitter slappt, men det efterlevs sällan. Det är inte dirkekt stylish att  se mig på gymmet, knallröd i ansiktet och svetten rinnandes. Jag skulle nog känna mig lite konstig om jag kom in på lilla SATS i senaste Stella McCartney-kollektionen. Jag är ingen proffstränare och behöver nog inga proffskläder. Men tycka det är snyggt kan man ju ialla fall. Jag har nästan bara svarta träningsbyxor (och några grå), ska nog försöka hitta ett par röda. Det är snyggt. Det matchar ju ansiksfärgen också!

 

Stella McCartney for Adidas - layered tankStella McCartney for Adidas - shortsStella McCartney for Adidas - t-shirt

Stella McCartney för Adidas

 

Casall gillar jag. Det är bra kvalitet och ofta snygga plagg. Men nackdelen med alla märken är att jag inte hittar några byxor i bra modell. Alla är så himla höga i midjan att man får kavla ner och byxlängden är naturligtvis alltid för lång. Jag brukar köpa capri-längd, dels blir det inte lika varmt och så slipper man fålla.

Casall - HoodCasall - Capri

Casall - hösten 05


Smoky Eyes

I helgen tänkte jag testa att sminka snygga sotiga ögon. Det gick inte så bra. Måste boka en tid för sminkning så att jag lär mig. Hellre går jag ut osminkad än att se ut som en clown. Just det, det var det jag skulle komma till. Vill man se ut som en clown kan man titta på den här filmen efter man testat en sminkning med mycket mascara. Jag är SÅ glad att jag inte såg den på bio. Jag satt och hulkade brevid pojkvännen i två timmar. Jobbigt bra och han är såå charmig....min pojkvän alltså :)

 

När jag vaknade på morgonen såg det ut som jag hade festat i tre dagar oavbrutet. Ögonen svullna och röda, allmänt plufsig. Men hurtig har jag varit i helgen, söndag morgon klockan sju var jag uppe och tvättade, vi städade lägenheten och jag hann med och springa uppe på Galgberget. Mötte en gammal gubbe i joggingshorts, skjorta och slipover. Var han senil eller tyckte han det var praktiskt/snyggt? Klockan halv elva var jag klar. Resten av dagen tillbringades framför tv:n, såg First Daughter med Katie Holmes. Ja, den var egentligen värdelös men jag gråter på alla filmer ändå. Är det inte av ett patetiskt kärleksdrama så är det av skratt. Därav ingen bloggning.


Paul Smith - höst

Paul Smith - Autumn 05Paul Smith - Autumn 05 2Paul Smith - Autumn 05 3

Lila, senapsgult, blått och brända toner är det hos Paul Smith i höst. Hittade inga plagg som jag kände att jag måste ha. Skönt. Tjejen i mitten, hur sitter byxorna fram egentligen? Inte snyggt tycker jag. Är himla glad över min Benetton-skjorta som jag fyndade på sommarrean, nästan samma mönster som visningens bakgrund. Förstasidan på hemsidan ger mer cravings än kollektionen. Gud vilket negativt inlägg det här blev. Så illa var det nog inte.


Kan du inte få nog av skor?

Tinu Shoebag

Jag tycker den var gräslig och jag skulle aldrig vilja gå omkring med en sko under armen. Men rolig var den.


Chloé - Wrap Strap Boot

Chloé - Wrap Strap Boot

Den här kommer tyvärr aldrig stå på min skohylla men den hade matchat min väska perfekt. Förlorade en auktion härom natten på ett par perfekta vintage-stövlar, min dator hängde sig och de gick för 31,50 USD. Arg var jag när jag gick och lade mig, jävla DELL (och jag ska vara ingenjör).


Ulla Johnson - Blazer

Ulla Johnson - Blazer

Har inte hört talats om Ulla Johnson, en designer från New York. Låter ju misstänksamt svenskt, har googlat henne men inte hittat något. Någon som vet mer?


Fiskhalsband från Kina.

Kimberly Faith - Double Fish Necklace 

En urgammal teknik från Kina (Cloisonné) är nu hett stoff i L.A. Kimberly Faith har tagit in tekniken i sin kollektion men man kan hitta billigare (hennes kostar 92 dollar) på nätet. Jag är kanske inte så överförtjust i fiskar men min älskling lever för fiske så jag kanske skulle ha ett för den sakens skull då :)

 

(källa: stylediary.net)


Dagnes outfit

050814

Inspiration från stureplanskillarna :)

  • Ribbat linne, H&M
  • Tröja, Lyle&Scott
  • Jeans, Zara
  • Klocka, Locman
  • Sneakers, Gucci


Lite folklore

Nicole Richie - Taka Wear Vest

Snygg väst, en sådan skulle jag vilja ha. Finns för 85 dollar + en herrans massa frakt. Men liknande går nog att hitta här hemma, om inte annat i secondhandbutiker.


Dagens outfit

050813

  • Kavaj, Benetton
  • Skjorta, Gina Tricot
  • Jeans, Acne
  • Minnetonkas
  • Väska, Andrea Brueckner
  • Halsband, Massimo Dutti


Jag har fått fel grejer...

Jag blev så glad att min cashmere-tröja från LaRedoute damp ner idag. När jag hämtade påsen så tyckte jag att den var lite tung. Kom hem, öppnade och där låg två par byxor, två skjortor, en topp och en BH. Allt i storlek 44 och BH:n i C-kupa. Inte riktigt som jag hade tänkt. Ringde kundservice och fick prata med trevliga Margareta (tror jag hon hette) som sa att hon skulle reda ut det. Så det var bara att tejpa igen påsen och imorgon får jag lämna in den igen. Den som väntar på något gott.......

Wrap me up

H&M - Wrapdress

Precis som alla andra så kunde jag inte låta bli. Ska jag någon gång investera i en DvF så måste jag ju öva upp mig. Det här är nog min första klänning sedan nyårsafton 2000. Sitter som ett smäck. Skrytigt, ja. För den passar nog verkligen alla kroppsformer. Jag är jättenöjd. Ni andra som köpt den?


Heta kyssar

Rachel McAdamsRachel McAdams2

När jag såg på MTV Movie Awards tidigare i år blev jag lite paff när Rachel McAdams vann för bästa filmkyssen med Ryan Gosling. Inte paff för att hon vann, det förstod man ju när man såg det här. Jag gillar ju alla fåniga tjejfilmer och jag tycker hon var rolig i Mean Girls. Jag har inte sett The Notebook än, men det ska jag göra snarast. Tror att jag kommer att gråta, fast det gör jag å andra sidan av alla filmer. Den här och massa popcorn, neddragna persienner och utan pojkvännen. Så får det bli. Han bara skrattar när jag sitter och bölar så därför passar jag på när han inte är hemma.


Jag vänjer mig vid stupet

Ra-re - JeansoutfitRa-re - Jeansoutfit 2

Jag brukar alltid försöka klä mig i det jag passar i, höga midjor på jeans går inte så bra på en kortis som jag, inte Acnes och JLindebergs hängbrallor heller. Stuprör har alltid varit ett no-no för mig men efter mitt första Acne-inköp börjar jag fastna. Pojkvännen tyckte först att jag såg lite rund ut i dem men nu har han plötsligt ändrat sig. Men jag tycker inte att det gör något att jag ser lite rundare ut i dem. Det är fint det med. Så jag ska minsann köpa ett par till. Dessa från Ra-re är snygga, liksom Nolitas. Filippa K har också en variant som ska testas, Acne har ett par bruna i samma modell som mina mörka. Men det blir inte den här månaden.


Nolita - Hästmode

Nolita - jeansNolita - hästsvansNolita - byxor

Jag gillar Nolitas grejer. Skulle vilja åka till Italien, jag trivs nog där. Både mat, kläder och skor verkar vara min stil. Jeansen till vänster var jättesnygga, särskilt till de klackarna. Nog för att modet i höst är väldigt hästinspirerat men jag tror att Nolita tagit detta på lite för stort allvar :)

 

Byxorna till höger var jag och kollade på igår, i brunt. Fanns ett par kvar och det var i min storlek så jag provade naturligtvis INTE. För jag tror att jag hade älskat dem och då hade jag blivit förkrossad eftersom jag inte kunde köpa. Ibland när jag provar kläder blir jag glad när de inte passar för när det gör det så blir jag besatt. Som med min Benetton-kavaj som jag hittade i Malmö, provade, köpte inte. Väntade till lönen och skyndade mig till Göteborg och köpte den. Bra att man jobbar så att man inte hinner springa runt i affärer hela dagarna. Jag blir ruinerad. 


Bysta upp dej

Biotherm - Bust'Up 

Jag har väldigt svårt att tro på detta. Jag älskar Biotherms produkter i övrigt men detta kommer jag inte investera i. Någon som prövat? Jag har aldrig testat cellulitkrämer eller andra uppstramande produkter så jag kan i och för sig inte klanka ner på dem. Någon som testat något som fungerar?


Praktiskt i väskan

Stila - Eye & Cheek Palette 

Skrev för ett tag sen om Stilas söta förpackningar, då hittade jag ett set som mer kändes sommar än vinter. Nu hittade jag ett bättre: Stila - Eye & Cheek Palette i färgen Perfectly Gold.


H&M - bälte

H&M - bälte

Provade detta bälte i Karlstad men det fanns bara medium kavr i storlek. Hoppas jag kan hitta det igen för det skulle gå fint ihop med bland annat Bon a Parte-koftan. Härlig bild i övrigt också, mysig lila sjal.


Bajra

Bajra - halsduk i silke och cashmere 

Härliga färger på denna halsduk i silke och cashmere från Bajra.


Twelfth Street by Cynthia Vincent

Twelfth Street by Cynthia Vincent - aut1Twelfth Street by Cynthia Vincent - aut2Twelfth Street by Cynthia Vincent - aut3

Twelfth Street ramlade jag på första gången när jag så Nicole Richie i en underbar top därifrån. Budgeten tål kanske inte hennes plagg om man inte hittar något fynd på eBay men som vanligt så kan man få inspiration. Renen skippar jag nog.


Pia Hallström

Pia Hallström - linnePia Hallström - Linne 2

Kul att det går bra för sverige utanför gränserna. Fastnade för dessa toppar av Pia Hallström (eller Hallstrom). Om huruvida svensk design har cred utomlands, diskuteras just nu på thefashionspot, även acne får en recension.


Pucci - scarf

Pucci - scarf

Jag har alltid gillar scarves. Min pucci-lookalike från Benetton har använts mycket flitigt. Den här hittade jag via Stylediary och föll direkt. Härligt mönster. Men priset är alldeles för saftigt.


Dagens outfit

050812050812_h

Exprimenterat idag.

  • Linne, H&M
  • Väst, Jackpot
  • Blommig kjol, Indiska
  • Fynddiadem
  • Halsband, Dior
  • Svarta ballerina m rosett, Mellow Yellow

fcuk

fcuk - fall 3fcuk - fall 4fcuk - fallfcuk - fall 2

Mina sommarshorts som jag använt mest är från fcuk. Deras höstkläder har en del att erbjuda. Detta var några av mina favoriter.


Broderade ballerinor

Broderade ballerinor

Jag ska ju inte köpa mer platta skor men gissa vilken färg jag vill ha!


Renovering pågår.

Nu sitter jag här och borde egentligen gå och lägga mig eftersom jag ska upp i ottan. Knäet klarade att springa de sju idag. Skönt att ta ut sig ordentligt, knallröd i ansiktet när jag kom hem. Ska strax skölja ur toningen och måste duka av efter varm choklad och salamimackor.

 

Var och kollade på nya springskor idag, gud vad svårt det ska vara. Hundra sorter och inget vet jag. Ska försöka ta mig till Götet och löplabbet så att jag kan få professionell hjälp. Men det är inga roliga pengar att spendera. Ett par löparskor eller ett par nya höstskor, vilket väger tyngst?


SONIA - Sonia Ryikel

SONIA - Sonia Ryikel

Lite för damig för min smak men vilka höstfärger......


Velour

Velour - manVelour - woman

Bläddrade lite snabbt i KING och såg en jättesnygg rödrutig herrskjorta från Velour, tyvärr finns den inte på deras hemsida så att jag kan visa den. Så om ni vill se kan ni gå till närmsta butik och tjuvläsa....


Västar

Ni vet det säkert redan men H&M har fått in svarta västar på Divided för 198kr. De var enkla och snygga. Passar till mycket. Skynda och fynda, om ni gillar västar.

Diadem

Miu Miu - diadem

Kanske inte så poppis med större tygklädda diadem för jag har letat och letat och hittar bara svarta och marinblå. Men så idag sprang jag på ett gäng och fyndade. Så nu har jag diadem så det räcker. Jag tycker det är fint även om jag lär bli ganska ensam om dem.


Lindsay Lohan - nice outfit

Lindsay Lohan - nice outfit

Gillade verkligen hennes look här. Koftan har jag visat tidigare men den här kombinationen var också jättesnygg. Tycker jag.


Acne - Jeansskjorta

Acne - Jeansskjorta

Jag har redan en jeansskjorta från Benetton som är mycket välanvänd. Jag tycker att det är snyggt, man behöver inte kombinera med jeans och boots så att det ser ut som man vill leka cowboy. Såg den här på MQ(ca 1500:-) häromdagen och den var så fin. Om jag inte redan hade en, skulle den stå på min inköpslista.


Nya party'väskan'

Marc by Marc Jacobs - wristlet

Väldigt mycket MJ i dessa dagar men jag hittar saker jag vill ha hela tiden.


Day - höst

Day - autumn 1Day - autumn 3Day - autumn 4

Day satsar på guld, lila och turkost som accentfärger i höst. Lite damingt för min smak men vackra plagg är det. Fastnade för koftan nedan men tror att det är djurmönstrat och det är inte min grej. Modellen var söt. Måste kolla på grejerna i verkligheten för att få en bättre uppfattning. Deras koftor brukar vara så söta.

Day - autumn 2


Två duktiga tjejer

Rachel Bilson + Zoe

Superstylisten Rachel Zoe och supersöta Rachel Bilson.


Want her butt?

Jessica Simpson - Thumbelina JeansOdyn - Thumbelina jeans

Rumpan kanske du inte kan få, men jeansen finns att köpa för 115 dollar. Bra pris.


Dagens outfit

050811

  • Långärmad topp, H&M
  • T-shirt, C&C California
  • Jeans, Chip & Pepper
  • I ögonen, grus


En portion Rachel

Rachel Bilson - augusti 2005-1Rachel Bilson - augusti 2005-2Rachel Bilson - augusti 2005-3

På party för tidningen Lucky.


Mot mörkare tider...

Shopbop - Fall preview 1Shopbop - Fall preview 3Shopbop - Fall preview 2

Åh...kolla in shopbop's fall preview som är laddat med mer bilder. Vill nästan ha allt. Första bilden känns väldigt Nina Persson i Cardigans.


Är du en A, B eller C rumpa?

Notify - A,B,C kupa

Notify lanserar jeans för olika rumpstorlekar. Kul! Hade jag haft lite mer cash nu så hade jag gärna agerat testperson. Någon annan som vill?


PFP

Paus För Powerwalk. Så att jag kan käka kärleksmums till kvällsmat.

Kan inte sommaren komma tebaks lite til?

Sarah Jessica Parker

Fräsch är det första ordet som dyker upp när jag ser den här bilden. Mycket hösttankar virvlar omkring i huvudet, allt jag vil köpa. Men vädret vill jag inte ha. I Halmstad innebär höst och vinter regn, regn och blåst. Ingen resa lär det bli i höst heller, i alla fall inte til varmare breddgrader. Men lika glad är jag för det men gladast är nog butikerna (ska sjungas)


Bananrepubliken

Banana Republic - Outfit1Banana Republic - Outfit2Banana Republic - Outfit3

Mycket kostymbyxor hos Banana Republic i höst. Mysiga outfits som man kan inspireras av, synd att de inte finns här i Sverige...å andra sidan är de roligt att handla där om jag nu någon gång reser över Atlanten, med min sparteknik (töm kontot den 26:e) så lär det dröja. Lite fler axplock ur sortimentet:

Banana Republic - TopBanana Republic - ScarfBanana Republic - Necklace

Puttinuttigt är väl kanske inte min grej men den här toppen skulle vara toppen (!) till mina Acne. Långa smala scarves kommer till alla kedjor nu, har sett flera på H&M. Sörjer fortfarande att jag inte slog till på Missoni-scarfen när den fanns kvar. Kul att de har en variant på Adinas halsband. Hoppas det kommer lite sådana halsband till våra kedjor också. Känns som om Guldfynd skulle kunna komma med något sådant...jag gillar att det är så enkelt.


Jag har just 'tjänat' 210 dollar!

Miu Miu - belt

Alla skulle kanske inte formulera det så men det låter så mycket vackrare i mina öron. Hittade detta bälte på Elle.com och blev så himla glad. Nästan ett exakt likadant har jag hemma i garderoben. Tillverkat tidigt åttiotal av min kära faster Anna i Leksand. Tack så mycket!


Roliga smycken

CC Skye - Rings

CC Skye - Necklace

Kolla in CC Skye. De har stort utbud och det ska bli kul att se vad som kommer i höst.


Att man aldrig har cash när det behövs...

Bloggade för nästan en månad sedan om skorna jag vill ha i höst. Nu är det nog kört för de har figurerats lite här och var. Skit, skit, skit. Jag tror att det är Andrea Reschia som har designat dem. Attans, jag är sur på mig själv.

Lace

Alessandro Dell'Aqua - spetstop Robert Rodriguez - spetstop

Spetsigt värre har det varit på många visningar. Svår balans (tycker jag) att bära det så att det inte ser slampigt ut. Jag brukar aldrig använda svart spets men man ska aldrig säga aldrig. Till vänster ses ett exempel på hur jag inte kommer att bära spets (från Alessandro Dell'Aqua). Till höger ett bättre exempel på hur det kan bli sött med spets (från Robert Rodriguez). Har man inte budgeten för catwalksexemplaren kan man hitta billiga kopior hos kedjorna och postorder.

La Redoute - SpetstopTopShop - spetstopH&M - spetstop

La Redoute, TopShop och H&M


More MJ

Marc by Marc Jacobs - 9 stripes sweater, menMarc by Marc Jacobs - Silk cami

Så här får min älskling gärna se ut i vinter. Älskar randigt på killar, fräscht. Linnet var väldigt snyggt också, perfekt under grovt stickad kofta. Båda från Marc by Marc Jacobs.


Släng över axeln....

Marc by Marc Jacobs - Corded Suede Sidney

...fast fel färg för mig, varför fanns den inte i lila/brunt?


Do's I like

Fick fråga om frisyrer (kanske inte är så aktuellt när hela dagen har gått, men, men). Jag kan ju visa det jag tycker är snyggast just nu men det blir väldigt vinklat eftersom jag själv är så himla nöjd sedan jag kapade håret a la Nicole/Jessica (tyvärr har jag ingen frisör som fixar det proffsigt varje dag). En lång page med aningens uppklippning är väldigt lätt att variera. Det syns inte minst om man kollar på alla vimmelbilder på Nicole och Jessica (även om Jessica har extensions varannan dag).

PAGE

Frisyr - Nicole Richie Frisyr - Nicole Richie 2 

Nicole Richie

Frisyr 2-1Frisyr 2-2

Hittade ett exempel på klippning om man vill ha lite lugg som ramar in ansiktet. Jag tycker det är finare om man inte klipper upp lika mycket som ovanstående bilder men formen är väldigt fin. Min lugg går precis till hakan nu, ska trimma den när nya pengar trillar in. Hellång lugg ger ett väldigt kompakt intryck och ansiktets form försvinner. En bra frisör vet hur ens lugg ska klippas för att bäst ta fram ens ansiktsdrag.

 

MELLANLÅNGT

Frisyr - Rachel Bilson1Frisyr - Rachel Bilson 2Frisyr - Rachel Bilson 3

Rachel Bilsons mellanlånga mörka hår är bra om man vill behålla sina längder men inte har superkvalitet på sitt hår. Lite längre än så här hade jag innan jag klippte mig och jag trivdes jättebra. Men efter kapningen känns håret mer lättskött och friskare. Mellanlånga hår går också att variera mycket, locka det (med inte för ofta så kvalitén blir försämrad) eller ha det rakt. Preppy med tofs och litten lugg. En svept lugg är snyggt för att få lite mer 'frisyr'.

 

FÄRG

Frisyr - Mandy MooreFrisyr - Jessica Alba 2Frisyr - Reese Witherspoon

Mandy Moore, Jessica Alba och Reese Witherspoon kör halvlångt. Alla tre är kamelonter som klär lika bra i blont som brunt hår. Nästan alla kan vara både och, det handlar om att hitta rätt nyans. På sommaren brukar mitt hår bli solblekt och blont. Men när hösten kommer och jag färgar det brunt igen så känns det mer jag. Egentligen är jag mörkblond men eftersom jag har mörka ögon och ögonbryn, trivs jag bäst i mörkt. Dock ej det punkmörka jag fick när jag tonade det för några veckor sedan (ser inte lika svart ut på kortet som det var i verkligheten).

 

Till hösten tycker jag att det är snyggast med hela klippningar och hela färgningar. Vill man ha lite mer liv i håret kan man be frisören lägga layers. Varva två närliggande nyanser, då ser det mer naturligt ut. Jag pratar bara brunt nu, kanske mest för att jag inte har ngn erfarenhet av riktigt blonda nyanser. Att blanda i lite guld i håret är jättesnyggt. Jag har redan mycket guld i mitt pigment så frisören får blanda i blått i guldfärgen för att det inte ska blir rött. Använder jag en toning som heter chokladbrun blir mitt hår jätterött. Men sådant ser frisören och blandar till individuellt.

Mer om kändisfrisyrer finns på BeautyRiot


Dagens outfit

050810

Back to work och kvällsbloggning igen.

  • Ribbat linne, H&M
  • Kofta, Massimo Dutti
  • Jeans, Seven


Berlock

Berlockhalsband - ASOS

Jag gillar alla berlocker som finns överallt just nu. Långa kedjor med små berlocker. Lätt att fixa själv av gamla man har hemma, så betyder det något också. Smycket ovan från ASOS.


Dagens outfit

050809

Upptäckt att föräldrarnas digitalkamera har fjärrkontroll, kände mig som en liten vädertant med dosan i handen. Lyx.

  • Topp, C&C California
  • Jeans, Chip & Pepper


Mys

Daydream Sweater Coat - Free People

Jag skulle nog aldrig köpa en sådan här lång kofta, men den här bilden såg så himla mysig ut!

(kofta: free people)


Kämpigt

Inte mycket till bloggning för mig på senaste tiden. Jag ska bli bättre, snart. Idag trodde jag att det skulle bli skitväder men ack så fel man hade. Hunnit med ganska mycket: varit i Karlstad, lagat smaskig glassbomb (läs kaloribomb), sprungit, njutit i solen, lagat omelett med färsk ruccola, bladpersilja och basilika från trädgården. Så härligt att kunna gå ut och plocka sin mat och sedan gå in och tillaga den. Det är sommar för mig. Därav lite tid framför datorn. Dags för skönhetssömn! 

Chloé - High heels

Chloé - High heels

Snyggt och högt. Tänk att kunna gå obehindrat och utan att få skavsår utav de där? Själv fick jag snällt fråga efter plåster i bokaffären i Karlstad idag, och då hade jag ballerinas. Bådar inte gott.

 



 


Ibland måste man handla snabbt

Missoni Striped Scarf

Jag hittade en stickad zig-zag missoni scarf på yoox förra veckan, men naturligtvis hade jag inte pengar att beställa den. För skoj skull skulle jag gå in och kika på den igen och då fanns den inte ens kvar på hemsidan. Nu finns bara ovanstående kvar och det är inte alls en sådan jag tänkt mig. Typiskt. 


Lite Nicole över den.

Tribal Bandeau Dress

Cool klänning. Bra för alla kroppsformer med mänstrat också. Jag skulle kombinera den med slitna boots och min Seven-jeansjacka. Vill man vara lite 'finare' kan köra med höga klackar och kort kavaj. Synd att Shopintuition är långsamma på att leverera för priset var helt okej.


Hittat nytt 'lucialinne'

Hittat nytt 'lucialinne'

Var tvungen att slänga in kortet på skjortan jag shoppade idag. Kommer att bli jättesnygg till min svarta trekvartskavaj. Syns inte på bilden att den är längre bak, hittade den där jag minst kunde tro det: Gina Tricot. Inte första stället man letar efter skjortor men den här är tusen ggr snyggare än den från LaRedoute. Tycker jag.


Dagens outfit

050808

  • T-shirt, Åhléns
  • Jeans, Acne
  • Halsband, Massimo Dutti
  • Väska, Andrea Brueckner

Är ju på resande fot så garderoben är f.n. limited. Nu måste jag slänga i mig lite frukost.


De har anlänt

Seven - Great China Wall

De är inte alls värt pengarna, mamma skrattar över min axel när hon ser priset: 395 dollar!!! Men jag skulle vilja ha ett par. Mina gamla Seven har jag slitit på i många år och passformen är fortfarande intakt. Tyvärr så tillåter som vanligt inte min ekonomi ett sådant här inköp. Men ni som har råd, köp dem och skänk en tanke åt mig....

 

Nu ska jag käka fettopaj som jag bakat med 250 gram margarin i....och se på Byfånen.


Underbar

Prudence Dalia Coat

Den här jackan skulle vara underbar i höst. I den skulle man känna sig som en prinsessa.


Om jag var en så'n där kändis....

Phillip Lim - top

....som alltid måste se stylad ut och har råd att ha toppar i 2000-kronorsklassen på sig en söndag, då skulle jag haft den här idag. Den skulle jag matcha med mina nya Acne (som jag kommer nöta sönder innan första snöflingan fallit), ett par burgundy(eller som det heter på svenska: vinröda) kroko-stiletter och mitt halsband från Massimo Dutti. Om jag var känd alltså.


Dilemma

Rachel Bilson - Be sexy campaign

Läste att 4 av 10 tjejer i USA blir gravida åtminstone en gång innan de fyllt 20. Och så finns det folk som vill förbjuda aborter? Jag tror inte det är många som använder abort som preventivmedel, det är nog nästan bara de som inte genomgått en abort som har den åsikten. Hoppas jag. Kampanjer som denna är bra tycker jag, upplysning och påverkan med hjälp av kändisar. Tänk efter före och om du ändå skulle råka hamna i knipa finns det hjälp att få. Jag är inte politisk av mig och minns mina egna ord om vad som aldrig skrivs i min blogg. Politik. Men jag kunde inte låta bli den här gången. Rachel var ju faktiskt på fotot.


Fur eller emot?

ya-ya fur trim linen coatKaninen Sulan

Hittade den här tuffa kavajen. Jag har aldrig tänkt på om jag är pro real päls. Men när jag läste att kragen var kaninpäls var jag tvungen att smita ut och ta ett kort på nytillskotten i familjen: Sulan och Semlan (Sulan ovan)....och jag har nog hellre fusk ändå. Äkta varan ska andas och rivas lite.


Wanna be a star?

People´s Liberation - Jeans

Snygga jeans men lite för ljusa för mig till hösten. Jag har en tendens som säkert delas med fler: håret och jeansen blir några nyanser mörkare på vintern. Murrigt.

 

Idag läggs det inte ut någon dagens outfit, myskläder är kanske inte så inspirerande. Har i alla fall powerwalkat med lillsyrran och nu ska jag avnjuta mammas köttbullar. Ska ta mig till affären och inhandla toning så jag känner mig lite fräschare.


Stalking Nicole

Nicole Richie - Taka vest

Nu får det väl snart vara sluttjatat om tjejen men hennes outfits är så snygga. Kul att hon har 'budget'-jeans på sig också.


Familjeliv

Fortfarande lite krasslig. Nu ska jag vara social med min familj och kolla på film. Final Call. Till det ska jag dricka Froosh och snacksa på pistage- och cashewnötter.....det låter ju sunt. Här bör tilläggas att jag tidigare idag ätit massa lösviktsgodis. Mums! 


Twelfth Street - Shrunken Jacket

Twelfth Street - Shrunken Jacket

Den var riktigt snygg...och lila.


Renat

CLEAN - candle

Även om alla tröttnat på CLEAN-dofterna så älskar jag dem. Jag är inte så förtjust i parfymer, jag vill helst lukta nyduschat. Det beror på att jag är allergisk och klarar inte av tunga dofter, då nyser jag och får huvudvärk. CLEAN passar mig utmärkt. En annan doft som luktade jättegott var herrdoften Tommy T (Hilfiger), men den har utgått ur sortimentet. Den var nog inte så populär. CLEAN finns även som doftljus men det är nog inget för mig. Däremot skulle jag kunna tänka mig deras spray som man har i håret.


CoverGirl

Covergirl Cosmetics 

TopModel-vinnaren får ett kontrakt med CoverGirl cosmetics (avslöja inte vem som vann, jag ska se reprisen idag). Någon som prövat någon produkt? Jag vet inte ens om det är ett märke likställt med   Chanel eller IsaDora. Troligen det senare....

 

update: tusan, såg just på deras hemsida vem som vann, det var ju kul.

 

519 kronor...

Skjorta LaRedoute - felköp

...var det väl inte värt? Jag skrev ju att jag skulle ta kort på skjortan innan jag skickade tillbaka den och här är den. Alla gör vi felköp. Den så jättesöt ut i katalogen men känns billig och passformen, som ni ser, är usel. Men den kanske passar någon annan, själv känner jag mig som om jag dragit på mig en 1800-tals pyamassärk. Jag får leta vidare....


Sveriges enda modetidning?

Igår köpte jag på mig lite tidningar inför bilfärden uppåt. Såg en ny tidning i hyllorna: Modellvision vars slogan lyder: 'Sveriges enda modetidning'. Den var jag ju tvungen att köpa. Bladen var tjocka, för tjocka. Som reklamblad. Innehållet då? Inget nytt, inget kul. Så nu har jag besparat er 29 kr!

Dagens outfit

050806

  • T-shirt, Åhléns
  • Jeans, Acne

Och ingen powerwalk för i halsen finns det en stor klump...och jag är inte ledsen.


I morrn...

...ska jag ut och leta röda läppar. Testade Shiseidos korallröda på handen idag och det kan nog funka på läppen också. Jag har väldigt röda läppar i mig själv så det ser lätt knasigt ut. Dessutom blir de blå så fort jag fryser bara lite lite....man ser att jag fryser när fotona togs till artikeln. Läpparna ser ut som de har blått läppstift. Nej nu måste jag åka.

Istället för Chanel

Marc Jacobs - Quilted East/West bagMarc Jacobs - Quilted Stam

Åh Marc, du kan dina grejer. Tuff ny design med gammalt tänk. Nytt vintage. Önskar jag vore rik... eller nej förresten, då skulle jag nog inte uppskatta allt på samma sätt.


Kooba - Chiara

Kooba - Chiara

Har en kompis som älskar grönt. Den här skulle vara något för henne, eller vad säger du Anna?


Snuvigt värre

Usch. Jag känner mig riktigt risig, trött i ögat, frusen, ont i halsen buhu....

 

Jag har tagit en skållande dusch, klätt på mig Juicy och gjort varm choklad. Snart ska jag åka och möta min älskling för färd uppåt. Jobbigt, helst av allt skulle jag vilja ligga undertäcket och kolla på film. Ska svänga förbi Pressbyrån och köpa lite färdlektyr innan vi drar. Ska försöka blogga i helgen men det är lätt att bli irriterad när man sitter framför modem....


Massimo Dutti - höst

Massimo Dutti - höst
Jag kommer definitivt att kika på Massimo Dutti många gånger i höst. Spana in deras
höstkollektion!

Ska jag behålla?

Stickad tröja - H&M

Åkte till H&M efter jobbet och shoppade present åt lillasyster som fyller år på måndag. Strosade runt och spanade efter vit skjorta men hittade ingen. Jag har ont i halsen, är trött och förkyld så jag köpte en varm tröja på grund av att jag frös. Aldrig bra att handla med sådana ursäkter. Mysig är den i alla fall men jag får se om jag behåller den. Gillade att den var i bomull, hade långa ärmar och stor krage. Tillsammans med mina Acne och nya stövlar kanske det blir en hit....jag får se om jag behåller den.


Jag ser rött

C&C - Roxy TubeC&C - Dare Devil Cashmere

För en tid sedan sa jag att jag inte trivs i rött (var tvungen att skriva med det eftersom en kompis hade påpekat det för mig annars). Nu helt plötsligt hittar jag en massa rött jag vill ha. Alla kan ändra sig. Tubtoppen var så himla söt, tyvärr har jag nog för benigt bröst för att den överhuvudtaget skulle sitta uppe. Tröjan till höger.....cashmere.


Joe Bush

Joe Bush - camoflage

Från gamla Levi's -jeans till gamla militärbyxor. Många avskyr militärkläder och jag är ju jeanstjej så det har aldrig blivit några camos för mig. Dessa tycker jag om. Passar slappa dagar, påminner lite om ett par Nolita från förra eller förrförra säsongen. Svårt att beställa online när det gäller sådana här, de kan ju sitta lite hur som helst...


Frye - Austin Cut Out

Frye - Austin Cut Out

Nu har jag hittat exakt de jag vill ha. I rätt färg och rätt modell. Ge hit nu! Hittade ett par på eBay men inte i min storlek. Attans...


Hjärtligt

True Love - Cashmere

söta så. Men jag lägger inte mycket pengar på mönstrade plagg, man tröttnar för fort.


Special

Nice Look - Alternative Apparel

En utav mina två lillasystrar hatar sina fräknar. Jag tycker det är jättefint. Bilden ovan är från Alternative Apparel.


Hillary Duff - deffad

Hillary Duff - deffad

För ett
tag sedan skrev jag om hur glad jag var att den här tjejen minsann inte drabbats av hollywoodidealen....så fel jag verkar haft. Fler exempel på nya looken finner du här.

Artikel

Jag får inte lägga ut något på arbetstid men jag kunde inte låta bli. Idag är jag med i HP.... (skryt, skryt)


Dagens outfit

050805

  • Tröja, Soft Grey
  • Gauchos, Styledose
  • Balleronas, Mellow Yellow
  • Svart Kukui halsband


I natt sover jag gott!

Tack för positiv feedback, det värmer långt in i själen! Nu måste jag sussa om jag ska orka mig upp och ta kort på morgondagens outfit. Undrar vilket djur jag skulle vara(tv4)....God natt!

575 jeans

575 jeans

Förra veckan provade jag dessa. Åh, vad snyggt de satt! Men jag var ju på jakt efter ett par riktigt mörka och tajta (Acne) så dessa med aningens bootcut fick ligga kvar på hyllan. Tänk till min blivande rutiga skjorta...


Värmeland

I morgon åker jag upp till Värmland och det andra familjehemmet. Mamma är totalt skogstokig och ska proppa mig full med allergitabletter så att jag kan följa henne till skogen och plocka svamp. Stannar till tisdag och hoppas att jag kan ta mig en tur till Karlstad, jag får skjuts upp och tar tåget hem. Ganska skönt att slippa köra hela vägen själv. Dessutom tycker jag det är roligt att åka tåg och kolla på folk. Nu ska jag se på en dokumentär om folk som vill se ut som djur. Skumt.

Munthe plus Simonsen - höst

Munthe plus Simonsen - autMunthe plus Simonsen - aut2

När Munthe plus Simonsen släpper sina kollektioner brukar jag vilja ha allt. Det har jag ju naturligtvis inte budget till. I år är det nästan lite skönt att jag inte fastnade för något speciellt. I alla fall inte på hemsidan. Ovanstående är mina favoriter (förutom minikjolen), anledningen till att jag inte hittade något kan bero på att det var väldigt rockigt, mycket svart. Linda i Lambretta är företagets ansikte utåt den här säsongen och hennes stil är inte riktigt som min. Hon är sponsrad av Tiger som i och för sig gör mycket fina saker men också mycket svart. Jag kanske ändrar mig totalt när jag ser kläderna i verkligheten.


Åldrande skönhet

Demi Moore

Demi Moore har så vackra rena drag (även om det ryktas att hon opererat om hela sig), så vill jag också se ut när jag passerar 40. Inte så troligt dock med tanke på att jag har skrynkelsläkt.


Vita tänder

Sarah Michelle Gellar - vita tänder

Jag vill ha vitare tänder, inte blåvita men några nyanser ljusare. Jag är kaffeoman så det bidrar nog till min dassiga färg. Nackdelen med blekning är att det kan leda till ilningar och skörare emalj. Att det är dyrt är också en nackdel, ännu dyrare för mig eftersom jag har en 'protes' på halva höger framtand. Skulle skjutsa min kusin på cykeln när jag var i tioårsåldern och cyklade rakt på en cementsugga, flög över styret och tappade halva tanden. Biten som satt kvar trycktes upp under näsan så tandläkaren fick lägga hela sin tyngd på att försöka trycka ned den igen. Smack så åkte den tillbaka. Så höll han på i en timme. Jag såg ut som ett freak med halva ansiktet svullet och sönderslaget medan min kusin inte hade en skråma. Hon hade bara rest sig upp från pakethållaren när jag flög iväg. Så kan det gå.

 

Någon som blekt tänderna?


Hur beter sig folk?

I måndags var vi på sista måndagsklubben på Tylösand tillsammans med vänner. Vi åt jättegod mat på terassen tidigare på kvällen, det är skönt att ha ett bord sedan när det blir så mycket folk...efter mat och vin och kaffedrinkar gick vi tjejer och dansade så svetten rann. Killarna satt kvar vid bordet. Ett killgäng som hade bordet brevid oss hade beställt in champagne och kan väl närmast liknas vid stureplans-brat-packet (inte alls fördomsfullt från mig som kommer från landet). Nu till det ohyfsade: en utav killarna kissar vid bordet! Inte kissar på sig utan kissar av fri vilja. Så äckligt att jag inte ens vet vad jag ska säga...

Become Rachel

Rachel B 1 

För att komma lite närmare den här tjejens vackra nuna kan man ju i alla fall ta till sig hennes sminktips.

Eight Hour Crem

Bobbi Brown - Shimmer Brick BronzeShiseido - gloss

Benefit - Georgia BlushBenefit - Bad Gal Lash Mascara

MAC - tinted lip conditionerMAC - Shadestick, Sharkskin

Universalprodukten Eight Hour Cream från Elizabeth Arden finns i Rachels neccessär. 

Med hjälp av Bobbi Browns Shimmer Brick i färgen Bronze får hon solbränd hy. Favvoläppglanset kommer från Shiseido i färgen Petal Pink.

Från Benefit får hon sina aprikosfärgade (och doftande) kinder samt täta fransar.

Från MAC använder hon färgat läppbalsam i färgen Fuchsia Fix och sotar ögonen gör hon med skuggstift i färgen Sharkskin.

Vad hon använder för parfym vill hon inte avslöja, det är för privat. Men den luktar blommigt och svagt av vanilj och säljs endast av en liten butik i Hollywood.

källa: InStyle


Lauren Moffatt

Lauren Moffatt

Jag gillar annorlunda skärningar, tyvärr är de ofta dyra. Den
här hittade jag igår på Shopbop men den har ju inte kommit i sortimentet ännu så priset är okänt. Kan tänka mig att de ligger runt 300 dollar, lite för mycket, men fin var den.

Dagens outfit

050804_belt050804_frye050804_top

  • Skärp, Miss sixty
  • Jeans, Acne
  • Fryes
  • Top, Åhléns

Paul & Joe

Paul & Joe - JackaPaul & Joe - Top

Mysiga kläder från Paul & Joe (dessa ovan från shopbop). Snöat in på senapsgult nu, jackan kanske var mer gul än senap. Väldigt retro i alla fall. Prickigt är inte något jag brukar ha på mig, föll för hennes snygga frisyr.

Paul & Joe - StövelPaul & Joe - Stövlett

Skor och väskor gör de också. Ovanstående var jättesnygga båda två. Kanske blått är lite 'svårburet' för mig men snyggt är det. Undrar hur det skulle se ut om jag kom stapplande i stövletten, lång skulle jag definitivt se ut i alla fall.


Benetton - Höst

Benetton - Höst

Ser fram emot höstkläder på Benetton. Deras kappor passar jättebra på mig eftersom det är italienska storlekar. En djupt v-ringad tröja i senapsgult vill jag ha och så vore det kul om de tog in stöveln ovan i brunt. Fast jag har ju lovat mig själv att köpa med klack hädanefter. Attans....


Edge Design

Edge Design - bootsEdge Design - boots2

Dessa var snygga, tån hade gärna kunnat vara lite rundare.


Måste tebaks till södern

Det är roligt att handla på ställen man inte har tillgång till hemma. Zara finns ju bara i Malmö och Sthlm och det är bra. Då går inte alla omkring i det i min omgivning. Den här tjejen har en skjorta jag är ute efter och så fick jag tips om att min budget -sammetsjacka kan finnas där också. Men det får bli vid nästa lön det.


Motion för att kunna svulla

Nu har 7km + armhävningar + situps och andra roliga övningar gjorts. Kom hem och nu bjuds det på våfflor. Hade tänkt ta en frukt men jag KAN ju faktiskt inte tacka nej. Mötte en liten Bichon Havanais och ingen allergisk reaktion blev det. ägaren sa att jag gärna fick komma hem till dem och hälsa på den om jag ville. Världen är full av goda människor. Våffels here I come!

Perfekt galge

Eva Longoria 

Eva Longoria kan nog ha allt: låga och höga midjor, croppped, vidd eller stup, klänning, ballong- och tulpankjolar....men så kämpar hon nog som alla andra för det också. Apropå det måste jag snöra på mig skorna och ge mig ut NU.  


Färger för mig

Senapsgult, lila, nougat, svart, offwhite, rådenim...

Känns bra att lite har hunnit blivit inhandlat.

Idag fick jag ett glatt mail till jobbet, jag har 13,75 timmar att ta ut i arbetstidsförkortning innan jag slutar! Hoppas att det kommer några soliga dagar snart så att jag kan utnyttja dem. Hörde verkligen ihop med ovanstående.


Mer lila.

Daslu - armékavaj

Den här var med i InStyle, jättesnygg. Skulle vilja hitta en budgetvariant på den.


Länkar?

Läste hos Malin E att det finns länkar till bland annat min hemsida från Aftonbladet. Gick in på hennes länkning och där låg det. Men hur hittar man dit utan direktlänk? Jag försökte leta mig fram på modesidorna men hittade inget. Någon som hittat?

Väskor, väskor!

Mulberry - Avaline 

Väskbudgeten för i år är gott och väl överskriden men om jag skulle har 4000 kr över skulle Mulberrys Avaline bli min.


Filippa K - höst

Filippa K - Aut1Filippa K - aut 2Filippa K - aut 3

Nu har jag kollat höstkläder från Filippa K. Konstaterar att min svarta kavaj var ett bra köp, fast min var ju kort med trekvartsärm. En vit skjorta måste jag få tag på, funderar på att beställa en annan från LaRedoute, känner inte för att betala 800 kr för en enkel skjorta. Mina Acne-jeans känns också som ett klockrent köp. Älskar den mörka, otvättade färgen. Filippa K kör också med det otvättade. Fastnade för den smala halsduken till höger, randigt är fräscht.

Filippa K - aut 4Filippa K - aut 5

En senapsgul överdel vill jag ha. Outfiten till vänster känns så himla mycket jag. Lite nyfiken på 'jackan' till höger också. Skulle vara kul att prova för att se hur den sitter, lite oversized Chloé-känsla över den. 

Filippa K - aut man 1Filippa K - aut man 2Filippa K - aut man 3

Filippa lyckas bra hos killarna också, även om jag gärna skulle vilja se lite mer grovstickat. Tycker det är så himla mysigt med lite slappa jeans och en grovstickad polo som går upp längs hela halsen. Kul att killarna också får lite lila. My love har en jättesnygg mörklila skjorta som åker fram ur gömmorna nu. Och de grå gubbkoftorna, äntligen fick jag honom att köpa en i cashmere från Acne. Så fin. Eftersom han prioriterar sitt stora sportfiskeintresse så satsar han på klassiska plagg. Filippa K:s stickade tröjor är perfekta, de håller länge och känns tidlösa!


Hämtat från La Redoute

La Redoute - skjorta

Igår hämtade jag ovanstående skjorta. Förväntansfullt öppnade jag paketet. Tunn bomull, rak modell och helsyntetisk framsida....den satt jättefult. Jag var för trött för att fota mig i den men jag kanske gör detta på fredag. För 519 kronor fick man inte särskilt mycket passform, detta är det första plagget jag fått från La Redoute som jag inte gillade så jag ska inte klaga. Kan tänka mig att den passar bättre på en tjej med pojkkropp, dvs. smala raka höfter, eftersom den inte var insydd. Letar alltså vidare efter en snygg vit skjorta.


Få huden i balans.

Biotherm - Source TherapieBiotherm - Hydra Detox

När man känner att huden stramar och känns allmänt grå och trist är Biotherms Source Therapie underbar. Huden blir otroligt mjuk och len. Ögonkräm jag rekommenderar är också från Biotherm: Hydra Detox. En svalkande gel som minskar svullnader och mörka ringar. Båda produkterna är perfekta efter en utekväll då man behöver all fukt och återhämtning för huden som går att få. Inga budgettips direkt, men bra kvalité!


Dagens outfit

050803 

  • Ribbat linne, H&M
  •  V-ringad tröja, H&M
  • Jeans, Acne
  • Väska, Soft Grey
  • Ballerinas,  Mellow Yellow


Dagens outfit

050802

  • T-shirt, Triple Five Soul
  • Kofta, Benetton
  • Jeans, Zara
  • Minnetonkas


Kvällens outfit

050801_night

Jag ser sned ut på kortet men detta är i alla fall outfiten för ikväll:

  • Tunika, Antik Batik
  • Jeans, Acne
  • Svart stövlett, Vagabond (ca tre år gammal)




Dagens outfit

050801

  • T-shirt, Trunk Ltd
  • Jeans, Chip & Pepper
  • Minnetonkas
  • Kukui-halsband

Nu bär det av till chokladbutiken :)


Derek Lam

Derek Lam

Fick en fråga vartifrån Lindsays kofta kom ifrån. Derek Lam är svaret. Nu ska jag käka lite frukost!


Busy, busy

Saknar bloggen just nu men jag har vänner som har varit här hela helgen och som stannar till imorgon...därav dåligt bloggande. Ska lägga ut bild på kvällens outfit senare i alla fall. Vi ska på Club Monday men först ska vi ut och äta lite gott. Funderar på att ta acne-jeansen med Antik Batik-tunikan till....vi får se.

hits