Gryningens outfit

050930
Megatrött och grus i ögat. Märkte att jag missar Brittans och Kevins dokumentär ikväll också. Undrar om det går i repris?
  • Ribbat linne, Filippa K
  • Kavaj, Benetton
  • Skärp, vintage
  • Jeans, Paige Premium


Pömsig

Eyemask - rocker
Varför bloggar jag när jag egentligen har massor kvar att göra och är supertrött? Galet. Imorgon skulle jag vilja ha den här masken för att få sova i fred på tåget.
Bild från GirlShop


Snart dags för CorePuls...

Idag ska jag köra CorePuls, hoppa omkring runt en balansbräda. Lite rädd för att snubbla, jag testade ett halvt pass härom veckan och det verkade kul....och flåsigt.

Idag trodde folk visst att jag gått och fått anorexia/träningsmani eller något och det är ganska lustigt. De som känner mig vet att jag aldrig (man ska iofs aldrig säga aldrig) skulle kunna få ätstörningar eller liknande. Jag älskar både mat och godis. Min kompis som är konditor/pralinmakare, brukar testa sina nya desserter på mig eftersom jag älskar efterrätter.

Jag blev intervjuad för ett tag sedan och fick frågan om jag upplevde något negativt med bloggtrenden som uppkom i somras. Jag tog då upp att jag snubblat in på bloggar där unga och äldre tjejer diskuterar bantningspiller och anorexi. Det är nog väldigt vanligt och i detta utseendefixerade samhälle så förstår man att folk trillar dit. Det är jättebra att uppmärksamma om man misstänker att någon är på väg åt fel håll, för det finns det många av. Men jag kan meddela att jag absolut inte har något problem.

Man kan ju diskutera huruvida det är bra att jag skriver om tunna tjejer som Nicole, Jessica, MK & Ashley, Lindsay och alla andra men jag skriver inte om dem för att de är spaghettitjejer utan för att jag gillar deras klädstil. Jag önskar att det kom fram fler tjejer som Stella McCartney, Jennifer Lopez och Scarlett Johanson som har kurvor för att ändra idealen som råder nu.

Bra service

Kom på att skorna måste sulas innan jag kan använda dem. Åkte till skomakaren som sa att de var tvungen att ligga i press tre-fyra timmar och att jag kunde få dem imorgon. Lite fjäskigt förklarade jag att jag skulle till sthlm klockan sex i morgon bitti och söta skomakarn lovade att jag kunde hämta dem innan stängningsdags. Bra service!

Kofttjat

Twinkle - kofta
Okej, tjatar om koftor med stora knappar hela tiden men den här är lite extra....det finns en mössa att matcha med (känns lite pistvakt).
Bild från Active Endeavors

Hästinspiration

Linea Pelle - belt
Snyggt skärp att markera midjan med. Nackdelen är att man måste se till att få exakt längd för att det ska sitta åt. Men snyggt till kofta, jeans och höga stövlar. Från Linea Pelle, 188 dollar (saftigt).
Bild från Active Endeavors



Budgetjacka

ASOS - Duffel
Om man inte gillar den klassiska kappan som är stor i år, kan man slå till på den här korta duffeljackan från ASOS. Bra pris också: 542 kr.
Bild från ASOS

They are here!

Whyred - jodpuhrs
Här är mina jodpuhrs. Jag älskar dem redan! Går omkring med dem och vänjer mig vid att det är klack.


Shoppa som Hilary

Us Weekly har Hilary Duff till shopbop. Följ med henne på deras lager och se vad hon shoppar...

Dagens outfit

050929
Idag är en total oinspirerad tråk-dag. men det ska man inte tappa humöret för.
  • Rod Stewart 'Blondes have more fun', Trunk Ltd
  • Jeans avklippta vid fotknälarna, Seven


Time for plastic fantastic

Trött i påde kropp och knopp. Nu ska jag krypa under täcket och kolla in vildarna i paradiset.

Hårror

Oh no...it's the sugar och kanske lite stress i huvudet. Jag tappar hår, mycket. Men jag vet inte om jag tappar mer nu än för ett år sedan. Tur att det verkar finnas en lösning på G. Jag tänker i alla fall inte låta bli att baka kanelbullar(fast just den såg inte så god ut) i morgon. Om jag tappar för mycket hår får jag ju en anledning att investera i en Pucciscarf.

Brrr

Hela dagen har jag varit frusen inifrån. Spelar ingen roll hur mycket jag klär på mig, ska bli skönt att bli riktigt varm nu med spinning/core. Idag var det visst klubbkväll på min gamla arbetsplats (Åhléns) men jag hinner inte gå dit nu. Egentligen behöver man inget men 20% på en ansiktsmask från Clinique är inte helt fel...kanske hinner dit efter passet, de stänger ju inte förrän åtta.

Klä dig som Summer

Rachel Bilson - Marc by Marc Jacobs top
Rachel Bilson är supersöt och jag gillar stilen 'hon' har som Summer. Toppen kommer från Marc by Marc Jacobs och kostar 198 dollar på shopbop. Vet någon om Marc finns att köpa i Stockholm?
Bild från Rachel-Bilson.com



Choklad

Joe's - Socialite in Chocolate
Har sett en del bruna jeans i år. Bland annat Acne har ett par som var snygga. Som jeansmänniska måste man ju vara öppen för nya idéer. Joe's har också en brun modell (notera hur liten midjan är på modellen, ser ut som en docka) men jag vet inte om jag gillade den lika mycket. Men till stora stickade, vintervita tröjor skulle det nog vara mysigt....
Bild från RevolveClothing


Dagens outfit

050928
I natt kom hösten till Halmstad. Regnet har smattrat hela natten och då känns det extra skönt att kura ihop sig under duntäcket. Så från och med nu får man vänja sig vid att man måste ha ytterplagg på sig när man går ut.
  • Ljuslila skjorta m. puffärm och söta pärlemotryckknappar, Whyred
  • Fodrad ull/tweed 'anorak', Björn Borg
  • Sjal, Cubus
  • Jeans, Acne


Living on a budget

Att ha lite pengar är aldrig kul. Man suktar kanske efter en lite mer 'unik'  väska än vad sortimentet på Wedins eller liknande kedjor har att erbjuda. Bryr man sig inte om att looken är kopierad kan man beställa en väska antingen på eBay eller från About Attitude som bland annat gör kopior på min Andrea Brueckner. Kanske ingen nyhet men ett tips var det i alla fall!

Vad händer med scientologparet?

Sedan augusti har jag inte hört något skvaller från Katie Holmes och Tom Cruise. Läste rykten om att hon skulle vara med och designa sin klänning men det var ju inte så spännande. Någon som hört något snaskigt?

Späd, spädare...

Nicole & Mischa
Jag skulle vilja se Nicole i verkligheten. I början av viktnedgången sa hon att hon alltid varit smal och att det var när hon var på rehabilitering för drogerna som hon gick upp i vikt. Men så här liten var hon nog inte. Mischa Barton är lång och slank av naturen och ändå ser Nicole ut som en liten fågelunge brevid henne. Fotona från senaste omslaget av tidningen 944 är visserligen snygga men snart funkar inte Nicole ens som barngalge för Rachel Zoe's kreationer.

Bild från Nicole-Richie.org

Silkigt

In The Now - Silk Bow Blouse
Färgen kanske inte är den bästa för min vinterbleka hy men modellen var perfekt. Till raka jeans och klackar skulle det vara supersnyggt. Har inte sett någon liknande förutom den från by Malene Birger som jag inte köpte. Ville beställa en knytblus i chiffong från LaRedoute igår men orkade inte vänta till 15 december då den skulle komma hem igen. Kan ju i alla fall kolla efter en när jag är i storstan.

Bild från Active Endeavors

Strössel

Ni som missade Strössel med snygga Kicki Berg i lördags får en ny chans ikväll klockan halv sju. Jag såg första delen fram till New York Fashion Week så jag sitter i alla fall bänkad.

Stockholmare och andra...se hit!

Fick en fråga från om jag kunde sammanställa en lista på måste-besök i sthlm. Jag känner inte att jag är den rätta att göra detta eftersom det säkert finns så många bra tips från er som befinner där oftare än jag. Så tipsa på, kanske hinner jag springa runt lite på fredag och fönstershoppa!

Muskelkramp och OC-soundtrack

Hårt pass idag. Skönt att träna på dagen för omväxlings skull. Salen var inte proppfull av svettiga pumpare. En amerikansk tjej som ska ha NIKE Rockstar (Bounceinspirerat) ikväll körde också passet. Lite kul att hon inte var superduktig på pump(inte för att jag är det heller) så att man hade någon 'hållhake' på hennes ursnygga danskropp och lockiga Hollywoodhår.

Musiken betyder (nästan) allt när jag tränar. Är det kass musik så tar jag inte i på samma sätt. En del spinningpass spelas blippblipp utan ordentlig takt i en hel timme, inget jag gillar att dansa till och definitivt inte cykla till. Okej om det är en schysst takt men ofta så är det 'malande' musik.  Jag har kanske inte världens bästa musiksmak men tyska arga gubbar på ett spinningpass gör att man glömmer all mjölksyra. Eller tricepslåten idag: Phantom Planet's California....

Dagens outfit

Idag blir det ingen bild. Jag har på mig träningsbyxor och munkjacka. Ska vara hurtig och sticka iväg på ett lunchpass pump klockan tolv. Man behöver aktivitet när man sitter framför en skärm hela dagarna.

Stella - en tuff tjej

Jag gillar inte bara hennes design, hon är cool. Ett plus för att hon inte är nerbantad! Snygg och fräsch, behövs fler sådana inom modevärlden så att vi lättpåverkade lär oss att det är okej att inte ha lår som tändstickor.

Tur och retur

Sj-biljetter
På fredag ska jag till Stockholm över dagen. Åker hemifrån vid 06.08 och kommer hem 22.50, hoppas jag kan sova på tåget för annars blir det rejält långtråkigt. Får ladda med frukt, vogue och pocketbok just in case. Tyvärr är jag inte rik för tillfället (som att jag brukar vara det) så någon shopping kommer det nog inte bli, men spana är gratis!

Det ska bli riktigt spännande faktiskt, jag ska bli fotad av en duktig fotograf. Blir nog lite skillnad mot mina egenhändigt tagna med kass digitalkamera. Ska bli roligt att bli sminkad och stylad i håret, det är man inte bortskämd med. Och nej, det har inget med mitt nya jobb att göra.

Dagens outfit

050926
Man får passa på och klä sig ohöstigt medan det går.
  • Svart bastop (gammal men superkvalité från MQ)
  • Jeans, Chip&Pepper
  • Ballerinas, Mellow Yellow
  • Väska, Soft grey

Axelvaddar don't come back

Den röda färgen var ju ialla fall snygg.

Rött ansikte

Trodde jag skulle simma iväg från passet idag. Goddag stoppljus var det efteråt. Mitt hårda slit fick belöning i form av gratis schampo från sponsor och pizza med mozarella, parmesan, parmaskinka, ruccola, vitlök....mumma!

Svårfångat

Ebba fick nys om bilder på Stellas H&M kollektion. Jackan såg söt ut med den lilla rosetten och jeansen ska tydligen vara ankelkorta (precis vad jag är ute efter Stella!). Spännande. Läs H&M:s beskrivning av kollektionen här. Hoppas att man hinner rycka några plagg innan det blir allt för utplockat. Jag kanske kan hitta mitt sidenlinne om jag har tur!

UPDATE
Verkar som om de tagit bort bilderna, har letat och letat men det är nog som antyds, de fick inte publicera dem. Inte bra, nu kommer de hypas ännu mer och bli ännu svårare att få tag i, kläderna alltså.

UPDATE 2
Researcher var lite smartare och tod en skärmdump, kolla in

På väg till loppet

Nu ska jag byta om och sticka på ytterligare en etapp Tour de France, hoppas det blir lika bra som förra veckan för då kunde jag knappt stå upp efteråt. Allt beror på vem som har klassen och om man har glömt sin gelsadel eller inte.

Lika linne olika kropp

Jessica Simpson - Curve CamiNicole Richie - Curve Cami
Linnet kommer från Curve och är jättesnyggt. Jag har letat efter ett sidenlinne utan spets men det är inte så lätt (tipsa mig gärna om ni stöter på ett liknande). Jess ser lite sliten ut på kortet men man kan ju inte vara på topp jämt. Lilla Nicole skulle bära upp linnet bättre med några kilo extra men jag gillar hennes färg och kombination med bältet bätte än Jess bruna. Kan bero på att jag är lite lilaoholic just nu.

Bilder från CelebrityStyleGuide och Nicole-Style.com

SJP

SJP
Gud så vacker hon är. Rosiga kinder, röda läppar och röd väska. Avundsjuk blir man på hennes tjocka, lockiga hår. Själv har man skandinaviskt och tunt. Man vill ju alltid ha det man inte kan få (och det är väl det folk tjänar pengar på). Har man spikrakt hår vill man ha fall och har man lockigt så tycker man att det trasslar sig. Tur att det finns kemikalier, platt- och locktänger och ett oändligt utbud av produkter. Nepp, om man skulle ta och resa sig och blåsa håret kanske? Och glöm inte ett värmeskyddande spray Eleonore...


Tomoko Igarashi - Skull

Tomoko Igarashi - Skull
Tuffingar (inte jag alltså) kan bättra på attityden med detta om man inte vill fega med föregående inläggs halsband.
Bild från Active Endeavors

Christie Martin - halsband

Christie Martin - halsband
En liten platta i en  tunn kedja. Stilen påminner mycket om Efva Attling. Snyggt när det är så enkelt så att man kan kombinera med nästan allt.
Bild från GirlShop


Striped Berry

Ella Moss - Berry
Ella Moss gör mysiga toppar och tröjor. Den här skulle vara go att ha till kappan i vinter. Under kan man t.ex. ha en tunn chiffonblus i vinrött med små blommor. Det är snyggt att kombinera mönster, om man gör det på 'rätt' sätt. Och det är inte lätt.
Bild från RevolveClothing


Brokad

LaROK - brokadkavaj
På H&M finns det en del prisvärda brokadkavajer just nu. Jag har provat men det blir alldeles för mycket. Kan de inte tillverka en i min favoritmodell ovan? H&M brukar ju vara snabba på trender men en kortärmad nätt kavaj har jag inte sett i sortimentet. Synd. Ovanstående kommer från LaROK (mästare på korta kavajer) och kostar 290 dollar, lite för mycket för en kortlivad trend.
Bild från GirlShop


C&C Cashmere

C&C California
Jag har tidigare bara skrivit gott om C&C Californias sköna bommulstoppar (som tyvärr är lite dyra) men jag har inte sett deras cashmeretröjor någonstans. Jag gillar verkligen modellen och färgen också men jag skulle vilja ha en i mossgrönt eller vinrött. Kostar ca 1065kr inklusive frakt.
Bild från RevolveClothing


Myspys

Att vara sambo är nog lite underskattat. Visserligen har jag och min pojkvän inte så mycket gemensamt (intressemässigt) förutom att vi är galna i varandra. Vi skrattar så gott tillsammans. I kväll blev det hemlagad thaimat och vin framför tv:n, det uppskattar jag lika mycket som en helkväll på sta'n.


p.s. Estrellas nya jordnötter 'Salt & Pepper' är jättegoda...men inte bra för figuren.

Dagens outfit

050924
Idag arbetar jag lite hemifrån och då är det skönt att slappa i Juicy. Senare ska jag ut på långpromenad med en kompis men nu....back to business.

Rodna

Dessert Beauty - blush
Jag har ett knallrosa krämrouge ifrån Kanebo som jag använt kanske två gånger. Resultatet ska ju bli mer naturligt med krämrouge men när jag har det ser jag det inte över huvud taget. Blev lite sugen på att testa ovanstående från Dessert Beauty, undrar om jag hade varit lika intresserad om Jess inte stod bakom? Beskrivningen låter ju superb så det är svårt att inte falla:

Creamy är en ljus, mjuk och varmt gyllene ton kombinerad med French vanilla och krämig karamell

Bild från Accessora.se


Gatumode i storstan

Fick tips av Frida om STHLMSTIL.SE, mer sånt tack! Favvostilen tycker jag den här tjejen hade. Vilken outfit fastnade ni för (både tjejer och killar)?

UPDATE
Mer storstadsmode i norden, Helsingfors ska naturligtvis också kollas in. Gillade de söta tweedtjejerna.

Jogga i solen

Träningsvärken från onsdagens pump sitter fortfarande i. Jag måste röra på mig så att den försvinner, men idag kan man inte gå till gymmet och träna. Solen strålar därute och termometern visar 20 grader. Får bli en liten springtur så att jag med gott samvete kan jaga runt och leta efter skumdelfiner (Flipper) sedan. Har redan varit på tre kiosker idag som inte hade. Förstår ingen hur goda de är?

Spree vs. Steal

Cubus - sjal
Burberry Prorsum. Långa, smala, stickade halsdukar till murriga höstkläder. Men tyvärr är de som vanligt way over budget så jag fick köra en kompromiss med en från Cubus för 69 kr istället.

De gulliga bollarna fick mig på fall

H&M - kofta med pompom bollar
Här är koftan jag köpte idag. Ser kanske inte så mycket ut för världen men jag tycker den är jättesöt. Är inne i en koftperiod och det passar utmärkt nu i övergångsperioden till hösten. Fyndade lite på second hand också. Ett brunt skinnskärp som knappt var använt för en femtiolapp och en rolig väska för 35 kr. Det är så roligt att fynda för då slipper man få ont i magen!


För husmorshänder

Glycerodermine
Förutom torra läppar så blir mina händer supertorra på hösten och hela vintern (jag är ett gammalt eksembarn), hela apotekets och många, många andra märkens sortiments har testats. Eftersom jag byter hela tiden så är jag ju inte riktigt nöjd. Elisabeth Ardens ska ju vara super men med de mängder jag använder så är det inte särskilt ekonomiskt. När jag köpte min Rosebud så fick jag pröva en kräm som heter glycerodermine (ovan) och igår köpte jag den för ynka 59 kr. Rolig beskrivning medföljer ' is indispensable to the housewife. A small quantity, not larger than a pea, after dishwashing or laundering is enought..  ...and also is the best aftershafe cream for Daddy!...'

Den luktar mormor och det är ett plus eftersom min bor i uppe härliga Härjedalen, nu tänker jag på henne varje gång jag tvättat händerna. Och den är bra, inte någon lyxkräm men den går fort in i huden och man är återfuktad lääänge. Ibland är det bätte att gå ifrån dyra kemikalier och flashiga förpackningar.


Mirakel för läpparna?

Rosebud - egen
Nu har jag testat Rosebud hela veckan och jag måste säga att den verkligen är jättebra. Om den är lika beroendeframkallande som vanligt lipsyl vet jag inte för mina läppar är så känsliga på hösten, de spricker och har sig. Så nu när jag inte kan använda läppglans så passar Rosebud utmärkt, ger lite färg och fin glans. Toppbetyg från mig.


Pom pom

Nu ska jag ta en snabb sväng ner till sta'n och hämta en söt kofta jag lade undan på H&M igår. Bild kommer i eftermiddag. Kassan är extremt skral den här månaden så jag skyndar att fynda koftan innan jag inser hur fattig jag egentligen är. Ekonomiskt nej, smart nej, värt det? Ja

Dagens outfit

050923 - 1050923 - 2
  • Tunika, Antik Batik
  • Kofta, Benetton
  • Jeans, Seven (avklippta vid fotknölarna)

Lång reklamfilm

Syns man inte så finns man inte och längre reklamfilm än den här kommer man nog inte se på ett tag.

Sneda fickor

True Religions Sammy i Pony Express Dark är jättesnygga tycker jag. Midjan är väl i lägsta laget men för en kortis som jag så blir de sällan så låga som på modellerna. Gillar de sneda fickorna, även om man ska undvika det om man inte vill förstora höfterna. Ska nog prova ett par nästa gång jag är i storstan.

Smyckad klänning

Primp - klänning
Läckert med en enkel klänning som blir så mycket mer bara för smyckets skull. 110 dollar från Primp.
Bild från Shopintuition


Zapp

OC tjejer
Pojkvännen blir galen på mig när zappracet drar igång. Igår fastnade jag framför TopModel eftersom jag trodde att man skulle få se lite makeovers på tjejerna, men det uteblev. Tur att det går repriser, av det lilla jag såg på OC igår så var det lite kärleksvibbar när gänget blev inlåsta på ett köpcenter. Egentligen bryr jag mig inte så mycket om handlingen, jag är mer nyfiken på kläderna. Stör mig lite på Ryan som alltid ska se så 'svår' ut, men å andra sidan kan det bero på att han inte är alls min typ, men Seth däremot...

Läste förresten igår (det gjorde nog alla) att en viss tjej i Paradise Hotel tyckte det var så jobbigt med fokuseringen på hennes bröst. Skulle hon nog tänkt på innan hon klämde in 100 kg silikon.
Bild från Rachel-Bilson.com


Dagens outfit

050922
  • Tröja, Indian Rose (ribbat linne under)
  • Jeans, Paige Premium


Träningspaus

Idag jobbar jag hemma och har bara problem så nu sticker jag på Pump för att skingra tankarna. Ibland behöver man gå ifrån och tänka på något helt annat så löser problemen sig lättare..när jag läste till ingenjör brukade jag alltid strunta i att plugga kvällen innan tenta och gå på ett pass. Risken finns att man låser sina tankar så nu ska jag öppna dem igen!

Lookalike

Älskade, älskade Brad. Du var precis min stil förr men nu känns det som du vill efterlikna Carmens man Dave, det är inget fel i det men jag saknar den gamla Pitten.

Sexåringar?

När jag gick på dagis kunde man ha broderade Kalle Anka eller Bamse på jeansen, det var jättetufft. Man kan undra vilken målgrupp Antik Denim har för dessa jeans?

Bästa rengöringen

Fick en fråga om en bra rengöring som helst inte ska vara testad på djur. Genom att jag jobbat i skönhetsdisken så har jag i alla fall testat en del.  Alltifrån Cliniques trestegssystem, Kanebos fyra(!)stegssystem, mousse, gel och mjölk från Biothem, Lancome, Lumene, Make Up Store, Body Shop osv...Favoriten just nu är Kanebo Creamy Soap, man blir riktigt ren och så doftar den diskret. När jag är riktigt torr använder jag Galatée och Tonique Confort från Lancome (fast jag gillar inte deras stödparfymering i alla produkter). Ögonmakerengöring har jag ingen separat även om man ska det. Får nog införskaffa nu när jag gett mig in i ögonskuggedjungeln.

Men alla ni andra måste ju också ha en favorit, så tipsa på!


Knappar

Generra - kofta
Koftan ser kanske lite tråkig ut till de jeansen och utan något under men jag skulle ha den uppknäppt till ribbat vitt linne (surprise!) och ett par jeans i en annan nyans än ovan. Stora knappar är så fint, en kofta från Benetton som jag använder jätteofta har stora rosa knappar (ni vet nog vilken jag menar), såg att de fått in nya koftor med 'oversized'-knäppning men jag kollade inte efter så noga eftersom jag ville undvika att bli kär i någon. Har man en kofta som man tröttnat på hemma kan man ju faktiskt byta ut knapparna på, alla passar kanske inte i bamseknappar men ett byte till något annorlunda kan göra den användbar igen. Nu måste jag gå till garderoben och spana...


Cropped

Twelfth Street by Cynthia Vincent - Kort sammetskavajTwelfth Street by Cynthia Vincent - Kort kavaj
Min farmor är sömmerska, mamma har också sytt en hel del i sina dagar. När jag var liten satt jag och stickade, virkade och sydde kläder åt mina dockor, troll och barbies. Nuförtiden åker symaskinen fram när jag ska sy gardiner eller fålla jeans. Önskar verkligen att jag började sy igen. Jag älskar stilen på outfitsen ovan. Korta kavajer, den till vänster i midnattsblått sammet. Till höger är en kort svart kavaj kombinerad med spets. Så sött och verkligen min stil. Men det är inte lätt att hitta plagg som dessa till budgetpris på kedjorna. Jag har i alla fall inte hittat det. Båda kavajerna och spetslinnet kommer från 12th Street by Cynthia Vincent och hennes snygga kläder kostar mer än jag kan betala. Tyvärr.
Bilder från Active Endeavors

Ananasväska

Ananas - väska
Väskan kommer från Ananas och har väldigt mjukt skinn (står det) och det syns på bilden. Jag köpte en skinnväska på Åhléns förra året, en liten svart som man knöt ihop axelbandet på. Skinnet är så mjukt och fint men man kan inte använda den för mycket för kvalitén är inte super. Men en bra partyväska är det. Väskan ovan tillverkas även bl.a. i mörklila och kostar 440 dollar.
Bild från Active Endeavors


Snygg skärning

Issa - klänning fram
Den  här klänningen har väldigt snygg skärning. Den passar inte riktigt min kropp men den skulle sitta perfekt på någon som har lite mer byst och gärna kurvor. Överraskningsmoment när någon vänder sig om och spanar efter en.
Bild från Active Endeavors



Raka ben

Lofli - jeans
Hade inte hört talats om LOFLi innan men tydligen så är det stort i England. Bland annat högaktuella Kate Moss äger dem. Modellen ser snygg ut och benen är raka för den som inte klär i stuprör men är trött på bootcut. 173 dollar kostar de men kanske ett annat pris om man kollar i London. Någon som provat dem?
Bild från GirlShop

Snuskiga intriger

Ikväll är jag nog inte ensam om att kolla in Paradise. Egentligen är det jättedåligt och ointressant men jag kan inte låta bli. Man kan ju skylla på att man vill spana in Josefins outfits.

Dubbelknäppt

JLo´s kollektioner kanske inte är riktigt i min smak men den här kavajen skulle jag gärna ha. Synd att modellen ser ut att ha fått en storlek för stor bara. Priset var bra också, 125 dollar.

Ögon

Kolla in hennes ögon

Manchester

Bläddrade igenom Damernas och deras manchesterreportage, kom på att jag har en gammal sandfärgad (i manchester) kort kavaj från JC som jag aldrig använder. Ska nog vara lite pysslig och sy upp ärmarna så att det blir trekvarts. Gör ju ingenting om jag misslyckas eftersom den bara hänger i garderoben nu. Kanske ska byta de fula knapparna också...

Sminkhjälp

Mitt 'jätte'sminkade öga
Har bläddrat i massa tidningar och försökt fått sminkinspiration.
Lipglossbitch ger pedagogiska lektioner i hur man ska sminka. Öva hemma framför spegeln och tvätta bort ska ju bättra på tekniken så idag övade jag. När jag sminkat klart (ovan) så kände jag mig fullspacklad. Tog ett kort och ser inte alls så sminkad ut. Här har jag använt:
  • Grundat med YSL concealer och  Clinique-fondation på pch runt ögat
  • Collistar ögonskugga, wet&dry i Champagne
  • Oriflame fine liner i smokey black (innerögat)
  • Diorliner, flytande eyeliner till övre fransraden
  • Mascara, Estée Lauders MagnaScopic
En massa produkter som inte ger så mycket resultat för att jag inte kan sminka mig ordentligt. Kan t.ex. tänka mig att oriflames fine liner skulle kunna användas till att sota ögonen men just nu är det en omöjlighet med mina kunskaper.

Så alla sminkproffs där ute, ge mig tips! Ni ser ju vad jag har att arbeta med.

UPDATE
Tack för alla tips, på begäran lägger jag ut bild på lite sotat öga också. När jag ser mig själv i spegeln ser det mycket sotigare ut än på bilden, kanske beror på blixten eller att jag är feg (jag är nog feg)...nu ska jag bara tvätta bort allt också. Puh, livet är fyllt av lyxproblem.
Smoky eye


Här lindas orden inte in

Bliss - Fat Girl slim
Roligt namn, från Bliss som ska slimma med hjälp av koffein. Jag har inte testat några sådana produkter (ännu) för jag är allt för skeptisk och tror på träning scrubbing istället. Men tänk vad skönt om det skulle funka, då skulle man kunna 'träna' fast man är sjuk.
Bild från Adasa


Dagens outfit

050920
  • T-shirt, Åhléns
  • Väst, Stitches by Rodebjer
  • Jeans, Seven


Öppnat

Äntligen har BubbleRoom öppnat!

UPDATE!
Kollat igenom sortimentet som kanske inte var så stort just nu, men det står att det ska komma in 50 nya produkter varje vecka och det är en anledning till att återkomma. Favoriter så här långt:
  • Übersöt kofta från Carachel
  • Skjortan jag skrivit om tidigare
  • Kul att Stylein finns i sortimentet, Elin är ju knuten till Corinne&Friends där jag klipper mig. Min frisör stylade till hennes senaste lookbook.

One Tree Hill

Sophia Bush är så himla söt. Smilgropar är så fint, precis som fräknar ger det ett intressant ansikte.

Stoppad korv, någon?

Glömde skriva att jag sprang in och provade Sass&Bide lookalikesen från Miss Sixty idag. Misfit är den rätta bemärkelsen. Blir inga sådana för mig, kände mig och såg ut som en stoppad korv. Tur var väl det när man inte borde ens tänka på att shoppa över huvud taget.

Matchat

Jag gillar att matcha saker. Här var en färgstark sådan.

Lila jag

I höst är det lila som är favoritfärgen för mig, tillsammans med senapsgult. I lördags spatserade jag omkring länge på väskaffären med Mulberrys Araline i färgen Aubergine på axeln. 3500 kr kostar den. Jag vill ha! Men så kom bensinräkningen och allt hopp jag hade, försvann.

Shake it

Klockan halv åtta ska jag inte missa nya dansprogrammet på trean. Jag önskar att jag hade växt upp i en större stad där bugg inte var det enda man kunde dansa....då hade jag nog varit en danstjej. Varje gång man ser en musikal eller liknande så spritter det i kroppen, jag skulle inte vilja var proffesionell dansare men på hobbynivå. Det hade varit häftigt, kan tänka mig att det ger samma adrenalinkickar som träningen!

Paus för träning

Nu ska jag pausa från jobbet lite och cykla iväg på ett pass BodyCombat. Ibland kan det kännas tungt att ge sig iväg till träningen men när man sitter stilla hela dagarna behöver man avreagera sig så nu ska jag slå på luftmotståndare i en timme. Haiii yaa!

UPDATE!
Virrpanna utan kalender, var det jag det? Kom till passet och det visade sig att det inte var tisdag idag. Blev spinning/core istället plus lite tid på löp(gång)bandet...

Stickat med velour

Nicholas K - Sweater
Förutom snygga jackor så gör även Nicholas K mysiga tröjor. Den här skulle värma gott under kappan i höst. Gillar särskilt den fodrade huvan i velour, 230 dollar hos Active Endeavors.


Tvättproblem

Insåg precis att jag måste boka en tvättid, tråkigt. Stylediary skriver om bra tips när man ska tvätta cashmere och det visar sig att kemtvätt inte alls är det bästa. Ibland är det tur att man är snål!

Slösa vs. spara

Jag tycker att den här korta kavajen med puffärm är så söt från Cynthia Vincent. Hittade en budgetvariant från Esprit som kostar 899 kr istället för 297 dollar. Tyvärr var den petrolfärgad och jag hade velat haft en lila eller vinröd men det kanske finns någon annanstans. Ni som bor i Götet, finns den på Esprit-affären?

Dagens smoothie

Nu sitter jag framför skärmen och sörplar björnbär-banan-smoothie. Måste laga något till lunch också men inspirationen tryter, kanske omelett?

Dagens outfit

050919
Snabbfoto, jag kunde inte riktigt åka ner på sta'n och köpa Rosebud i mysdress...
  • Ribbat linne, Filippa K
  • Kofta, Bon a Parte
  • Jeans, Chip&Pepper
  • Minnetonkas


Nu får det vara nog med fnaset!

Nu kastar jag mitt lipsyl och åker och köper Rosebud. Bums!

Rachel Bilson - Emmy Awards

Rachel Bilson - Emmy Awards
Sedevanlig stalking från min sida. Söt kofta, chanelväska...japp, hennes garderob skulle jag kunna tänka mig.
Bild från Rachel-Bilson.com

Organisera mera

Jag är en virrpanna. Det vet nog alla i min närhet. Den 21 Augusti tog mitt liv slut och nu är det ett glapp fram till jag köpt en ny kalender. Jag behöver mitt liv i pappersform för jag orkar inte sitta och knappa in i kalendern på mobilen (man kan verkligen inte tro att jag är ingenjör), den här vill jag ha men jag ska inte till Göteborg än på ett tag så fram tills dess är livet en röra.

Dots

Jessica Simpson - Klänning, Alessandro Dell'Acqua
Jess i klänning från  Alessandro Dell'Acqua, prickigt är så sött och den höga kragen gillar jag. Däremot hade jag själv inte velat vara så genomskinlig.
Bild från CelebrityStyleGuide

Träning, soppa, godis och gråtfilm

= min söndag. Tour de France-passet var så bra idag. Man körde i lag om tre där man 'drog' en i taget. Det gjorde att man sporrades ordentligt. Mot slutet skrek jag och min kompis och vi vann etappen, det är jag säker på för hjärtat höll på att hoppa upp ur halsen och jag darrade i en timme efteråt.

Var duktig och lagade egen rotfruktssoppa som avnjöts tillsammans med ostmacka. Alla repriser jag ville se i helgen var tydligen inte (tex. Idol och TopModel, när går de i repris?) så jag hyrde en töntfilm istället (och köpte godis). Hillary Duff blir sommarlägrets lilla stjärna i Raise your voice. Säkert jättedålig och förutsägbar men Eleonore grät minst fem gånger ändå. Jag borde gå i terapi för det där.

Dags för höstrusk

Under 1000-lappen
H&M - kappa 798 krMango - jacka 939 krMango - kappa 999 kr
Det är inte lätt att hitta jackor när budgeten är tajt (som den faktiskt är för oss flesta) men även om man inte har råd att köpa drömjackan så finns det lite att välja på. Om man har längden så kan man satsa på en militärinspirerad rock och knyta ett skärp för att markera midjan, ovanstående i grönt är från H&M och kostar 798 kr. Är man kort i rocken (som jag) så tycker jag att det är snyggast att antingen ha en kort jacka som den ovan från Mango (939kr) eller en kappa som slutar ovanför knät. Annars har man en tendens att försvinna. Jackan längst till höger är också från Mango (999 kr) och är för den som vill köra med Ryssland-influenser i vinter.

Mellanpris 1000-1500 kr
La Redoute - duffel 1219 krMango - kappa 1375 krLa Redoute - kappa 1479 krSisters - kappa 1495 kr
Kort duffel är bra för kortisar, ovanstående från
La Redoute finns i många färger (1219 kr). Militärinspirerad kappa från Mango, 1375 kr, är snyggt till blanka ridstövlar. Den maskulina, rutiga från La Redoute (1479 kr) beställde jag så fort jag fick syn på den. Tyvärr var den stor i storleken och för lång för korta mig, annars skulle den varit min kappa i höst. Den var jättesnygg och för er som inte är små över axlarna och har några centimeter mer över havet än jag, köp! (Om ni gillar den). Om man vill ha en kappa som inte följer höstens ledord: ryskt och militär så är den vinröda från Sisters (1495 kr) ett säkert kort som håller längre än en säsong.

Svensk design kostar lite mer
Whyred - jackaACNE - kort jackaWhyred - parkas
Acne, Whyred, Rodebjer och Filippa K har alla jackor jag skulle kunna ha i höst. Från vänster en kort jacka från Whyred och därefter en marin jacka i 'lumbermodell' från Acne. Samtliga jackor jag visat är i ull och det man ser mestandels är just kappor i olika modeller och längder. Om man inte gillar den 'trenden' men ändå vill känna sig rätt så funkar en klassisk parkas. Då slipper man känna vinden gå rakt igenom kroppen., den ovan kommer från Whyred. Filippa K har gjort en jättesnygg kort 'skepparkavaj' som tyvärr inte passade min kroppsform alls och det var synd för snygg var den. En annan som jag spanat in är den korta svarta jackan från Rodebjer...men vi får se vad plånboken säger.

Korta i rocken

Kookai - kappa
Är man lite kortare men vill ha kappa, tycker jag att modellen ovan (Kookai) är snygg. Genom att den slutar över knät så ser man inte lika minimal ut.

Från min favouritaffär
Benetton - jackaBenetton - duffelBenetton - kappa nr2
Känns som jag skulle kunna vara marknadsförare för Benetton men jag gillar verkligen deras sortiment och storlekar. I år har de till exempel fina dufflar i många färger. Jag provade en i vintervitt men insåg snabbt att den inte skulle vara det så länge om jag köpte den. För er som är sugna på en vit jacka så har Miss Sixty en snygg. Den i mitten är rolig men går kanske inte att variera i den oändliga. Jag har en mörkhyad kompis som skulle vara sååå snygg i den färgen, min vinterbleka hy skulle nog se aningens sjuk ut i den. Rutiga trenchen till höger skulle passa till långa 'affärskvinnan' som är trött på svarta kappor år ut och år in.

Första klass

Sonia Ryikel - jacka
När man börjar komma upp i prisklasser över 500 dollar  finns det mycket att välja och vraka bland. Jag hade gärna haft ovanstående från Sonia Ryikel i garderoben men prislappen på 625 dollar säger nepp.

  • Joie gör en grön kort kavaj i ull och bomull för 365 dollar. Snyggt med naturvita accessoarer till.
  • Catherine Malandrinos underbart snygga vintervita jacka i ull kostar 750 dollar att få hem.
  • Om man har råd att lägga lite mer slantar på duffel är Marc ett alternativ.
  • Päls är stort i höst men jag skulle önska att de använde fejk istället. Snygga är de i alla fall: Juicy Couture, La Rok, Nicholas K
  • Den här typen av jackor har i alla fall jag tröttnat på men varma är de, bland annat Vince och Juicy Couture har nya modeller för i år.
  • Vill man vara riktigt inne och köra en stil som man blir ensam om kan man haka på skogshuggartrenden...men då ska man inte komma från värmlands landsbygd som jag för där används de dagligen, varje år.
  • Här har vi en svenska som kör rich chic-stilen från Anna Sui. Svårt att kopiera stilen om man inte har stora sedlar, det kan lätt se billigt ut. Men snyggt. Själv kommer jag nog satsa på accessoarerna.
Ni kanske undrar vilken jacka jag helst vill ha? Den här.



Bilder från Benetton, Active Endeavors, La Redoute, Mango, Kookai, Sisters, H&M, Acne och Whyred

Romantik

Ikväll ska jag och pojkvännen ut och äta, mysigt. Nu ska vi värma upp med att korka upp en flaska rött. Bordet är inte bokat förrän nio så jag får nog fika lite nu så jag hinner bli lagom hungrig. Idag har jag blivit bjuden på VÄLDIGT kladdig kladdkaka och smaskat många Maltesers. När jag handlade förut var jag tvungen att köpa Ballerina choklad/banan medan den finns kvar plus de obligatoriska lakritsi-stängerna från Fazer. Ingen hälsodag precis men det är ju lördag (igår proppade jag i mig lösgodis för 20 kr också) och imorgon är det ett nytt Tour de France-race på SATS så då får jag bränna på rejält. Kom precis på att jag pajat vinöppnaren så jag får vänta tills loverboy kommer ut ur duschen...

UPDATE
Nu har jag gjort mig lite fin. Hinner inte ta kort men jag känner mig som en äkta Nicole-wannabe i Min korta page som jag lockat, stuprören från Acne, en mörklila skjorta (Whyred) med puffärm utan knäppning och hög krage, svart stövlett och massor med Dior Show. Ha're gôtt!

Dagens outfit

050917
Dagens (skrynkliga) outfit som jag hade på solig promenad på sta'n....härligt höstväder gjorde att jag insåg att ett jackköp inte ligger långt bort i tiden.


Mörkare version av mina

Paige Premium - Fall
Fick sälja de jag beställde som var för stora men vill fortfarande ha ett par till. Jag har ju nästan bott i mina Paige Premium den här våren/sommaren så naturligtvis gillar jag även dessa i en mörkare variant.

Nej, om man skulle ta av sig pyamasbyxorna och klä på sig kanske, klockan är ju över lunch. Skärpning Eleonore! Tur att en kompis ringde nyss och ville att vi skulle ta en promenix vid två, annars hade jag nog skrotat här hemma hela dagen och det är ju synd på det fina (höst)vädret.
Bild från Shopintuition


Tjohooooo

Idag har jag fått så mycket gjort att jag faktiskt snart ska åka hem! Tråkigt, ointressant inlägg kanske men det har varit slitit och många problem har lösts de senaste timmarna (har inte ens hunnit läsa fredagsbilagorna) så jag var bara tvungen skri(k)va ut min glädje!!! I helgen ska jag unna mig lite bloggtid.

Röd väska

Botkier, Röd
Jag har letat efter en snygg röd väska till ett bra pris men det är inte lätt. Helst skulle jag vilja ha en röd Paddington eller Araline(som inte ens tillverkas i rött). Ovanstående modell från Botkier anses nog vara 'ute' av många men jag tycker att den är snygg. Nackdelen med budgetväskor är skinnet. Ett bra material slits och blir bara snyggare med åren medan man får slänga en budgetväska efter en säsong. Skulle vara roligt att hitta en snygg på second hand men det är inte så lätt det heller. Nope, back to work...

Bild från Active Endeavors



Dagens outfit

Fortfarande borta och utan digitalkamera, men idag är det fredag och jag ska återvända hem!
  • Vitt ribbat linne, Filippa K
  • Rosa v-ringad tröja cashmere/ull, La Redoute
  • Jeans, Acne
  • Fryes
  • Stort shoppingsug

Spännande

Hoppas Bubbleroom kommer igång snart, den rutiga skjortan på förstasidan såg helt underbar ut (så är det säkert Carachel och tresiffrig kostnad)...

Lunch

Jeans - Blue Cult
Skyndade in på en butik som har lite av varje (bland annat en JÄTTESNYGG väska från Kenzo), passade på att prova ett par Blue Cult (inte exakt samma modell som ovan). De var stora i storleken och tyvärr hade de inte min storlek men jag tror att de  hade suttit snyggt om jag gick ner en eller två storlekar. Tur att de inte fanns för jeans för 2300 kr ingår inte i budgeten just nu.

Istället är det nog rejäla budgettips som gäller för min del. Såg faktiskt en söt blus med knyt i halsen på Cubus-reklamen för ett par dagar sedan, men jag har inte sett den i verkligheten. Om den är snygg så är den nog mer plånboksvänlig än andra jag spanat in. Någon som har kollat på den?

Bild från RevolveCloting



Another busy day

Juicy Couture - Lola
Blir inte mycket bloggat idag heller och digitalkameran är hemma. Var i alla fall lite hurtig i morse och sprang en runda innan frukost. Kan vara skönt när man vet att man ska ha minst ett tolvtimmarspass. Istället för att visa dagens outfit kan jag ju säga vad jag skulle vilja ha på mig idag.
Nepp, dags att börja slita. Ha en underbar dag (imorgon är det fredag)!


Trötter och Glader

Nu börjar en lång arbetsdag lida mot sitt slut. Trist att jag inte hunnit blogga men det är bara för en kort stund, jag är ju trots allt diagnostiserad Blogoholic. Längtar efter sängen och orkar inte ens tänka på alla tv-program, modesnurfningar och bloggar jag missar, lär spendera hela helgen framför repriser och datorn. 

Marc Jacobs s/s 06

Nog för att jag är upptagen men jag hinner påminna om att spana in Marc Jacobs vårkollektion!

Jobbar borta

Till och med fredag blir det nog tunt med bloggande för min del. Busy, busy.....men på fredag kväll är jag tillbaka igen!

Slappkväll

Desperate Housewifes
Först ett härligt pass BodyCombat där min koordination var lika med noll idag. Sedan hem och dricka varm choklad med mackor framför Idol där två utav duetterna fick mig att rysa (iofs krävs det inte mycket för att jag ska göra det)....sedan popcorn framför dubbelavsnitt av Desperate Housewives. Mysig kväll som ska avslutas med några kapitel i Änglar och Demoner som jag fortfarande inte tagit mig igenom.

Bild från CelebrityStyleGuide

Dagens jeans

Robbie Williams, Lindsay Lohan, Gwen Stefani, Kate Moss och Kylie Minogue är några kändisar som har jeans från australienska Tsubi. På mycatwalk kan man köpa dem för ca 1650 kr inklusive frakt. De verkar inte ha fått in höstens färger ännu men det kommer kanske. En tjej som hypar sina Tsubi är candyyy och på henne ser de verkligen ut att sitta klockrent. För att slippa tull kan man ge sig ut på eBay och leta.

Kate brukar man ju annars ses i sina grå Sass & Bide som nu börjar komma till Sverige. På Browns kan du förbeställa ett par för 135 pund. Sofi hade sina på bio i söndags...



Emmas jacka

Här kan ni spana in Emmas jacka från igår om ni inte redan gjort det. Supersnygg, men inte för en kortis som jag.

Dagens detalj

050913
Idag har jag lånat pojkvännens cashmerekofta från Acne, till det har jag Acnejeans, ribbat linne och Fryes. Var tvungen att ta kort på det som jag uppskattar: diskreta detaljer. Ovanför vänster ficka är ACNE broderat i vitt.


Kristallen

Såg lite glimtar av Kristallen och fick se att Emma Andersson, nominerad till årets svenska programledare(vann inte), hade Rodebjers vita 'kappklänning' på dig. Åh, vad den var snygg!

Appropå Emma så såg en kompis henne inne på en underklädesaffär i somras tillsammans med Nicolette Sheridans pojkvän Nicklas...i lilla Halmstad. De ville väl intervjua honom i hemmatrakterna antar jag. Ska bli kul att se programmet på torsdag!

Koftår

Cynthia Steffe - kofta
Jag vill ladda upp med massor av koftor i höst. Både 'gubbkoftor' och sådana som den här från Cynthia Steffe. Trekvartsärm hade jag svårt för ända fram till i somras, det beror nog på att jag upplevt det en gång förut. Jag hade hur många bomullstoppar som helst med kortare ärmar så det är inte konstigt att jag blev trött på det. Men nu är det andra bullar. Koftan ovan skulle jag gärna kombinera med en rutig skjorta, stövlar och jeans(såklart).

Bild från Girlshop


Jeans

Rachel Bilson - jeansjackaRachel Bilson - outfit i OC
Dagens portion Rachel består av mingelbild med jeansjacka och en outfit från OC (avundsjuk på kompisens Chanel och synd att kamerablixten lyser upp och gör dem kritvita). Det syns inte så tydligt men jag kan ju i alla fall berätta att blusen kommer från Marc Jacobs och jeansen från Paige Premium.

Foton: rachel-bilson.com


Dagens stalking

Nicole Richie - Missoni shirt
Underbar outfit med tajta jeans, Missoniskjorta, Stella McCartney-skor och en YSL Mombasa. Själv har jag inte budget till något annat en möjligtvis jeansen men jag vet en som har en likadan väska.

Kom förresten på ett plagg som jag och Nicole har gemensamt: Juicy Couture - shorts....fast det var för en plåtning hon hade sina.
Bild från Nicole-Style



Vinrött

Kolla in söta lilla Julia Winter som redan skiftat säsong i vinröd sammetskappa, röda läppar och lockigt hår. Snyggingar som Sofi Fahrman och numera modellen Marie Serneholt var också sugna på choklad. Jag går alldeles för sällan på bio men nu till hösten ser jag fram emot mysiga biokvällar med varm choklad efteråt. Lite mysigt är det med höst i alla fall. Trots blåsten, regnet, blåsten och blåsten.

Barcelonatips

Fick en fråga om shopping i Barcelona. Jag är inte ett dugg berest så ni får gärna hjälpa till med alla tips ni har! Vet genom gamla jobbarkompisar som pluggat där att shoppingen ska vara superbra men har inte åkt dit (ännu). Tipsa på!

Dunk dunk dunk

Man ska aldrig träna dagen efter man klunkat vin hela natten. Jag kämpade mig upp igår till spinningen och drack massor av vatten. Det gjorde inte så stor inverkan, svettades som en galning och försökte dricka mycket när jag kom hem. Brukar aldrig ha huvudvärk men det har jag nu och jag vet att det beor på vätskebrist. Korkat. Så idag blir det ingen träning, måste återhämta mig lite. Ska nog äta samma kvällsmat idag som jag gjorde igår: popcorn.

Förutom popcorn tog jag ett nytt recept på scones på SATS. Jag som hatar recept tänkte att jag skulle göra ett försök efter som mitt lilla
expriment förra veckan inte gick så bra. De blev jättegoda så nu delar jag med mig av receptet (jag gjorde halv sats eftersom de inte är så goda att spara).

Scones, 16 stycken
4dl     Vetemjöl                    
2dl     Havregryn                 
2dl     Grahamsmjöl           
3tsk   Bakpulver                
0,5dl  Flytande margarin  
4,5dl  Mjölk                          

Gör så här:
Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda de 4 första ingredienserna i en bunke. Rör ner margarin och sist mjölken. Klicka ut 16 bullar på plåten och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera sconesen ljumma.


Nyklippt

Nyklippt
Så då var man klippt. Kanske bara 2 cm men det gör mycket när det är så här kort. Det är så skönt att sätta sig hos frisören och slippa förklara hur man vill ha det för det vet redan hon. All cred till dig Carina (fjäsk fjäsk). Så fick man höra lite skvaller från modeveckan i Stockholm. De stylade bl.a Maria Westerlind-visningen och Nudie. Man kanske skulle bli frisörassistent?



Twisted

Kate Hudson - Rainbow jeanRainbow Jean
Inne eller ute? Spelar ingen roll. True Religions Bobby och Joey jeans är storsäljare fortfarande. Fler märken hänger på modellen. Sömmarna är omtvistade i dubbel bemärkelse men det faktum att de 'förlänger' benen är nog en stor del i populariteten. Jeansen ovan kommer från Rainbow och bärs av snygga Kate Hudson.




Desires

Gold Sign har ett par snygga jeans med bootcut. Nog för att man kommer att få se stuprör på varenda en man möter så kommer inte de numer klassiska, lätt utsvängda jeansen att försvinna. Synd att man inte kan se ordentligt hur de sitter bak.

Just nu är det nästan minus på mitt konto men någon gång i framtiden vill jag kunna köpa något utan att kolla på prislappen. Idag hade jag beställt dessa. Om jag hade pengar.....

Dagens outfit

050912 050912_h
  • Lila skjorta med puffärm, Whyred
  • Jeans, Acne
  • Halsband, Dior
  • Luggen inbakad fläta och resten uppsatt
UPDATE
Efter tjat får jag väl lägga till en bild på mitt tunna hår då :)
Jag försöker vara duktig och sätta upp det och fläta men som ni ser börjar det redan trilla isär. Mitt hår är så 'glidigt' så det skulle krävas några kilo sprej för att det skulle hålla ihop. Men det känns lite onödigt lägga i en massa produkter när jag ska klippa mig i eftermiddag.

Om ca 9 timmar...

..ska jag köra ett stenhårt pass Tour de France på SATS och NU går jag och lägger mig. Det här inlägget skriver jag bara för att få mig själv inom några timmar att stiga upp ur sängen, klä på mig träningskläderna och sticka iväg. Sjukt. Belöningen blir att slappa resten av dagen framför tv:n....nu måste jag skynda mig att somna innan spädbarnet på våningen ovanför vaknar.

Mörka mandelformade

Mavala - Las VegasClinique - Läppstift nr 3
 
Jag har oftast  mina naglar i naturliga nyanser men i höst 'ska' det ju vara korta, mörka, mandelformade naglar. Jag brukar känna mig som en tant i röda naglar för jag har beniga, ådriga tanthänder (här skryts det inte).... men ikväll tänkte jag använda min H&M-wrap till Massimo Dutti halsbandet och då ska här matchas. Köpte ett billigt lack för att se om jag trivs i det och så hittade jag ett oanvänt läppstift från Clinique som jag fått någon gång genom gamla jobbet (Åhléns). Det är synd att  jag inte är proffsfotograf så att man kan se nyanserna bättre. Lacket är lite ljusare än bilden och stiftet blir inte så mörkt på läpparna. Cliniques läppstift Colour Surge är inte så täckande och är fuktgivande. Perfekt för mina torra lipsylberoende läppar. Nu ska jag gå ut i köket och spana in lycklig pojkvän med nyfångad lax.




Lappigt

Neet - Patchwork wedge
Från Neet kommer den här söta skon med liten kilklack, kostar 831 kr. Guldskorna ersätts med varmare bronsiga och koppartoner. Som vanligt så säger jag att det skulle passa perfekt till jeans eftersom det är det jag använder till 99%. Appropå jeans så hade inte säljaren ett par Paige i stl. 26 så jag säljer dem istället. Om jag inte får tag på ett par så får jag nöja mig med mina Acne och köpa ett par Hug också kanske.

Nepp , nu ska jag försöka resa mig från stolen.  Jag har sådan träningsvärk ifrån första pumppasset på ett halvår att jag  får 'ramla' ner när jag ska sätta mig. Gäller att vara i rörelse så att man inte stelnar. Ska nog ta en promenad till havet för att få bort shoppingtankar och värk.
Bild från Asos


Dagens outfit

050909
  • Blus, H&M
  • Jeansshorts, Juicy Couture
  • Halsband, Massimo Dutti


Style

Rodebjer kommer nog att gå långt, hon gör snygga kläder och verkar vara en trevlig tjej. Style uppmärksammar hennes vinst av 'Golden Button'...

I samma slideshow pratas det om tre designers som återvinner, poppis och aktuellt just nu. Så länge kläderna är snygga så är det roligt att köpa plagg som faktiskt 'står' för något, jag skulle inte ha något emot att bära Jenni Kaynes verk till våren.

Lagomjeans

AG - Merlot Jeans in GoldieAG - Merlot Jeans in Goldie2
De här jeansen från AG ser ut att ha en jättesnygg passform (i alla fall på modellen). Perfekt stora fickor, lagom långt ifrån varandra och lagom låg midja. Lagomt pris: 158 dollar och fri frakt.
Bilder från RevolveClothing


Nice pics

Ska sluta tjata om Nicole, Jessica, Lindsay och Rachel snart men kolla in de här snygga fotona.

Gänget

Äntligen har ju OC kört igång igen och man får följa kärlekskonflikter och snygga outfits. Gillar Rachels  på den här bilden (när gillar jag inte?) men skulle jag ha det på mig skulle jag se ut som en tant. Kul att ha rutorna på kjolen istället för skjortan...

Mattväska

Snacka om återvinning, 300 dollar för en mattbit är lite väl saftigt. Men de var fina.

Stövlar utan klack

Fick en fråga angående stövlar utan klack förut och för den som vill ha det så är utbudet stort. Jag har ju lovat mig själv att använda klackar men hittade en hel del fint på Nilsons uppdaterade sida:
  • Mörkbrun enkel stövel från Billi Bi, 1950kr. (inget enkelt pris kanske)
  • Rödbrun ridstövel från Nilsons egen kollektion, riktigt fin. Kanske man borde prova, 1350 kr.
  • En till i lite rödare ton från Via Vai med mockadetalj, 1499 kr.
  • Blank i brunt skinn från Nilson, 1599 kr.
  • Svart med snörning från Vagabond, 1499 kr.
Appropå snörning vill jag ha stövlarna som var med i senaste Damernas från Rizzo, tyvärr var de inte med på hemsidan (som för övrigt är jättesnygg , tycker jag) så ni får bläddra i tidningen om ni är nyfikna. De skulle passa snyggt till stora stickade tröjor och tajta jeans i vinter. Stövlar är en dyr investering så därför är det roligt att allt snyggt inte behöver vara dyrt.

Klassfoto

Klassfoto
Kan ni gissa vem utav dessa ungar som nu är precis lika söt och har avundsvärd stil och personlighet? (sorry att fotot är litet)


Silikonbrudar på 2:an

Idag körde jag BodyCombat, man får känna sig macho  med sina spaghettiarmar för en timme. Trevligt och genomblött var det.

Måste tipsa om Stockholm LIVE på 2:an. Jag har tv:n på hög volym och skrattar framför datorn. Idag var det en sketch med Jonas från skansen, han hade med sig något så exotiskt som silikonbrudar. Se reprisen om ni kan, det var min humor.

Kändisars jeans

Ebba får nog ett roligt jobb på VeckoRevyn, där får man mer än ett ynka uppslag på dåligt tidningspapper. Grattis, jag tror hon kommer göra ett kanonjobb! Förutom kaffeoman så är jag nog tidningsoman också. Jag köper allt från Marie Claire, Vogue, InStyle, Lucky, Damernas, ....och när jag plöjt dem så brukar jag till och med läsa amelia, veckorevyn, hennes och alla andra jag kommer över. Vill inte ens tänka på hur stor min tidningsbudget är i månaden, det borde vara avdragsgillt.

I senaste Amelia hittade jag en rolig artikel om par-singlar och jag och min pojkvän var en exakt kopia av ett annat par som var med. Ja, inte utseendemässigt men av intresse. Hon gillade att shoppa och han fiskade. Exakt så har vi det. Vi har helt olika intressen och liv men kan ändå inte leva utan varandra.

I nya numret av Veckorevyn är det mamma-barn reportage där bland annat Ebba och hennes snygga mamma är med. Kortet var jättefint, Ebbas ansikte (sminkning+anisktsuttryck) påminner lite om Nina i Cardigans. Nice. Sedan en rolig grej för oss jeansfantaster: vi får se Josefin Crafoord, Josephine Bornebusch, Pernilla Wahlgren och Emma Anderssons favvosar. Bra nummer att läsa även om jag kanske inte tillhör deras huvudmålgrupp.

Kepa

Keps - Babette Schoolboy
Skrev om gubbkepsar förra veckan och hittade ett sött exempel på hur min gubbkeps skulle vara om jag hade en. Inte dyr heller. 31 dollar.
Bild från GirlShop


En lila på axeln

Marsala by Francisco Biasia in Aubergine
Den här väskan från Francisco Biasia var snygg med många detaljer. Enda nackdelen är att den är i mocka och det blir dassigt fort. Färgen är härligt djup, gillar man inte den här så finns den även i skogsgrönt. 272 dollar får man punga ut med för att få ha den på axeln.

Bild från PinkMascara


Dagens outfit

050908
Inte lika kul att klä sig när man ska vistas inom lägenhetens fyra väggar men nu ska jag ut och shoppa: mjölk. Jag har inte druckit kaffe än och som kaffeoman måste jag ha kaffe annars kommer huvudvärken.
  • Ribbat linne, Filippa K
  • Kofta, Benetton
  • Jeans, Seven, avklippta vid fotknälarna


Man ska aldrig säga aldrig

När de kom tyckte jag att de var fula. Sedan ändrade jag mig till att det var coolt på långa människor utan höfter. Och nu har jag ändrat mig igen. Nu var de coola på en kort människa med höfter. Idag provade jag Acnes Hug i färgen Lost & Found. Jag vet med all säkerhet att jag kommer skratta åt bilder om tio år när jag har dem på mig. Men innovation inom jeansbranschen är kanske inte så jättevanligt och som jeansfantast måste man ju pröva nya vägar....så om några veckor ligger det säkert ett par i min garderob. Fula eller inte? Fulsnygga kanske? Jag kände mig i alla fall cool i dem och med lite klackar till så blir det nog en najs outfit.


...och nyss skrek pojkvännen av glädje när Sverige vann.

Vilken pass!

Vad roligt det är när man förberett sig inför ett pass och så blir det något helt annat! Instruktören var sjuk och ersattes med två andra. Först en halvtimmes hård spinning sedan kom han som brukar ha boxningen och hade core (stor biffig man som man nästan blir rädd för). Fast det var den nya formen av Core: CorePuls. För er som inte vet vad det är så går det ut på att man står på en slags balansbräda och 'joggar' á la 80-tals studsmatteträning med pannband och tights. Lägg till lite hopp och knäböj och en massa annat så har du ett pass. Det var jätteroligt och jag såg nog jätterolig ut. Ett tips är att inte träna spinning innan eftersom benen redan är darriga av det...

Hade velat smygfota en jättecool tjej också, hon sprang så nochalant på löpbandet med den vita iPod minin fäst runt biceps, dreadlocksen uppsatta i en tofs och träningskläder som var så där snyggt omatchade. Själv stod jag där i mina svarta tråkträningsbyxor som jag fyndat på H&M för 198 :- och en grå genomsvettig Casalltop + ett knallrött ansikte.

Snart dags att röra på sig

Idag är det spinning/core som gäller. Jag älskar core, man kan knappt skratta dagen efter för träningsvärken. Tyvärr åt jag alldeles för mycket innan så magen känns enorm, lite jobbigt att spinna med magen full. Anledningen till att jag åt som en häst var hemmagjorda köttbullar, kokt potatis, egen brunsås, lingon och saltgurka. Man skulle nästan kunna tro att jag gått och blivit med barn (fast det har jag inte) för jag får cravings för vissa grejer hela tiden. Nu är det saltgurka, extra krispig och gammeldags heter favoriten (en hel burk har gått åt den här veckan). Konstig är jag.

Siden

Idag såg jag en söt blus från by Malene Birger. En kortärmad i siden med två fickor  på bröstet . Just den var krämförgad men jag hade hellre haft en midnattsblå eller i alla fall en mörkare färg annars smälter den ihop med min vinterbleka hy. Ska spana om det finns någon liknande någon annanstans eftersom 800 kr känns lite saftigt för en sådan blus just nu.

Silkesskjorta

ASOS - Silk Ruffle Shirt
Den här skjortan var snygg men genomskinlig,  jag hade definitivt haft ett linne under. Till mörka jeans och svarta klackar...från ASOS för 305 kr.


Notify - Hellebora jeans

Lindsay Lohan - Notify, Hellebora jeans Notify - Black Hellebora Jeans
Lindsay shoppar i 'Meat Packing District' i New York. Man kan undra hur mycket kläder som skickas till de små kändisarna(eller till Rachel Zoe). Bättre reklampelare finns nog inte. Lindsay har några notify-jeans sedan tidigare. Vill du ha ett par likadana så heter modellen Hellebora(visas ovan i svart). Bilder från
CelebrityStyleGuide och RevolveClothing.



Barkbit

Igår pratade jag med en kompis som hade bakat ca 150 tekakor. Duktigt tänkte jag och skulle vara lite händig jag med. När jag lagar mat använder jag sällan recept utan blandar det jag tycker är gott. Det gäller även bakning. Igår blandade jag i lite allt möjligt grovt (råg, vetekross, solrosfrön, linfrön etc.) och resultatet blev skit. Jag vill göra ett enkelt, jättenyttigt bröd som dessutom är gott. Finns det? Isåfall tar jag gärna emot tips!

Krympt eller slitet?

Fick mina Paige Premium jeans häromdagen. De var såå fina men fööör stora. Jag måste gått ner en storlek utan att det syns på vågen för helt plötsligt måste jag ha 26. Har märkt att mina jeans sitter lite lösare men tänkt att det berott på att de blivit slitna. Kan ju vara kul men nackdelen är om jag nästa månad drar 27 igen så blir det en dyr historia. När jag köpte mina Acne tänkte jag att de var stora i storleken men nu vet jag varken ut eller in. Inom kort ska jag göra en räd och prova massa olika jeanmärken och göra en ordentlig jämförelse. Will be back with results.

På måndag ryker några centimeter

Igår beställde jag ny tid hos Carina på Corinne&Friends. Hon har klippt mig i några år nu och jag är alltid lika nöjd. På måndag ska några centimeter av igen, när  man har page märker man att håret faktiskt växer ganska fort. Nu ligger det mot axlarna och viks utåt. Jag längtar. Hon var i Stockholm och stylade på modeveckan och har nog mycket skvaller att berätta. Här behövs ingen Se&hör!

Höjt ribban

Filippa K - ribbat linne
De senaste dagarna har jag mått riktigt kasst. Självförtroendet i bott och framtidstron lika med noll. Idag sprang jag ner en snabbis på sta'n och insåg snabbt varför jag varit deppig. Inga pengar = ingen shopping = depression.

Jag har utnämt mig själv till ribbade-linnen-expert. Jag har ganska många och överallt jag kommer så spanar jag efter nya. Helst vita. Förra sommaren blev jag superglad när jag hittade ett på H&M som hade perfekt passform men det råkade jag färga rosa. Sedan dess har det varit dåligt med ribbade linnen. Jag har i och för sig köpt en massa men som inte är riktigt bra. Så för att bli frisk från min depression, skrev jag själv ut ett recept: ett nytt ribbat linne.

Och här är det, det blev ett från Filippa K. Samma modell som ett jag har från H&M men jag hoppas att resåren håller bättre i detta så att det sitter tajt även nästa månad. Gud va skönt att man kan unna sig lyxdepressioner och lyxproblem när världen ser ut som den gör.



Dagens outfit

Dagens outfit
Idag jobbar jag lite hemifrån via mitt kassa modem. När jag kom hem efter några ärenden såg jag att min t-shirt som Jenny så snällt tryckt åt mig, kommit. Så nu sitter jag framför datorn i ett par gamla Replaybaggyjeans och min geni-tröja. Hoppas att den ökar på självförtroendet lite...


Skippar gymmet

Idag är vädret underbart så det får bli en springtur till havet istället. Hurtigt värre!

Hål x 3

Trish Becker - örhänge
Tre hål har jag i öronen. De första två tjatade jag till mig i fyran eller femman. Blev livrädd när hon sköt pistolen genom örat så jag ryckte till och fick ett snett hål. Fegis. De tredje hålet tog jag året därpå. När man gick i mellanstadiet var största trenden på skolan att ha små silverringar med små krumelurer på. Kommer inte ihåg vad det heter men det såg lite vikingaaktigt ut. Hemskt. Efter den perioden slutade jag nästan helt att använda örhängen förutom en pärlperiod jag hade på gymnasiet när jag ville se lite preppy ut. Än har hålen inte växt igen och borde utnyttjas mer än de gör. Dessa från
Trish Becker och är lagom. Lagom enkla och söta, de vill jag ha. Säljs på Accessora.


Missoni x 3

Nicole Richie - Missoni1Nicole Richie - Missoni2Nicole Richie - Missoni3
Tjejen gillar Missoni. Var ute och spanade lite i fredags och den som vill ha zigzag i vinter behöver inte leta länge. Hittade jättemånga halsdukar men ingen äkta vara. Då får jag nog besöka storstan. Mycket mönster i all ära men jag skulle önska att jag passar lika bra i superenkla
kläder som superkändisarna gör.

Kanske nog med stalking men undra hur många ansiktsbehandlingar man ska gå på för att då hy som Marcia? Och jag pratade ju prickigt förra  veckan, nu såg jag Sienna i prickigt också. Skulle vilja ha en tant-blus med knyt fram i marinblått med puttesmå vita prickar.
(Bilder från Nicole-Style.com)

Höstig outfit

När det är 25 grader ute en härlig septemberdag, sitter jag inomhus med AC:n inställt på max 20 och drömmer om att kunna gå klädd så här. Chloé har finfina grejer.

Dagens outfit

050907

Sidenlinne, Mango
Rosa v-ringad tröja i cashmere/ull, La Redoute
Jeans, Paige Premium

Men fick snabbt byta om när jag kollat på temperaturen som redan var över 20....hann inte ta nytt kort. Har i alla fall vitt ribbat linne, Paige jeansen, Dior-halsban och 'Ben'-halsband på mig nu. Ifall ni undrar. 




Tillfällig bloggtorka

Jag har bloggabstinens + otroligt mycket att göra....försöker lära mig ett program utan och innan. Hoppas komma igång ordentligt snart så att det blir mer bloggtid. En positiv nyhet är att segisen Eleonore äntligen beställt bredband. Men nu ska man ju vänta i tre veckor på det också. Nope, back to work!



p.s. är shoppingsugen så att det kliar i fingrarna, tur att jag har dåligt med tid eftersom kasan är skral





Dagens outfit

050905
  • Linne, H&M
  • Blus, Benetton
  • Halsband, Massimo Dutti
  • Jeans, Acne


Shorts till hösten?

AG - jeansshorts
På sommarvisningarna ser man att shortsen hänger med nästa sommar också. Bra för mig som inte är kjoltjej. Till och med i vinter görs shorts, här från AG. Tillsammans med strumpbyxor, stövlar och tweedkavaj kanske?

Bild från Adasa.com



Kofta

La Rok - kofta
Jag hade skippat att visa naveln och lagt till ett utav mina ribbade linnen och mitt Massimo Dutti-halsband. Åh så snyggt! Finns på RevolveClothing.


Mac, mac, mac

Jag sitter vid en mac-dator idag och det var tydligen inte lika kompatibelt med webblogg som pc. Hela menyn i editorn is gone och då måste man ju koda in bilder. Gud va jobbigt. Nu ska jag försöka arbeta lite och vänja mig vid mac. Det vill jag verkligen, mac är ju såå mycket snyggare och så slipper man virusattacker också!

Dagens outfit

Ingen digitalkamera idag heller men jag har på mig: Ribbat linne, H&M Svarta cityshorts Svart kavaj med trekvartsärm Svarta ballerinas

Huvudbonader

Jessica Simpson - keps 1Jessica Simpson - keps 2jJessica Simpson - keps 3
Jessica Simpson gillar gubbkepsar.  Det ser så mysigt ut på andra men jag känner mig som någon slags Sherlock Holmes i det. Mössor däremot trivs jag i. Såg en himla söt från See by Chloé härom veckan men den 500-lappen rök till något annat. Jag har en kompis som ÄLSKAR hattar, sist köpte hon en slokhatt á la Jennifer Lopez, skitsnygg. När jag provade den, försvann hela huvudet eftersom jag har barnstorlek (men då skvalpar å andra sidan inte hjärnan omkring). Nu till hösten är det huvudbonader överallt. Jag ska nog satsa på några nya mössor ändå. Hur ska ni göra?

(Bilder från
jessicastyle.com)


Första passet gjort

Då var gymmet invigt. Blev ett litet spinningpass innan Core också så jag är lite mör. Även fast jag sprungit det här halvåret då jag varit borta så är det ett helt annat flås i spinningen. Trodde hjärtat skulle hoppa upp ur halsen. Jag ska försöka vara lite mer i gymmet också. Jag älskar att gå på pump men nu är mina armar smalare än spaghetti så det blir lite pinsamt när man knappt kan lyfta stången. Jag har en 'fobi' på gymmet: LÖPBANDET. Jag kan bara gå räsersnabbt, jag inbillar mig att om jag börjar springa så snubblar jag och rullar av som i en dålig film. Måste komma över det....

Dagens outfit + major dataproblem

Idag blir det ingen bild på dagens outfit, pojkvännen snodde den (UPDATE! kameran såklart) när han åkte på en liten fiskeresa. Jag har i alla fall på mig:

Jeans, Paige Premium
Grått sidenlinne, Mango
Rosa oversized v-ringad tröja i cashmere/ull från La Reodute

Strax ska jag göra en smoothie och byta om till träningskläder. Första passet på ett halvår, har siktat in mig på ett halvtimmes Core-pass. Det är nog ungefär så mycket jag klarar av. En kompis och jag kom igår överens om att köra Tour de France-pass varje söndag fram till v.52, puh....

Från en jobbig sak till en annan. Jag är ingenjör men hatar datorer ändå just nu. Sitter på segmodem hemma och min snabba Dell-dator bara hänger sig så fort jag går ut på nätet. Aldrig annars. Ibland kan jag vara ute i en halvtimme, ibland en minut. Någon som vet hur jag lättast, snabbast löser detta?



No more problemas?

Thirteen denim
Vet inte om jag har tänkt på det som ett jättestort problem med att byxorna blir lite veckiga vid knäna när man stoppar ner jeansen innanför stövlarna men för stövelfreaks är detta en kul idé. Tänk om man går hem från krogen med värsta hunken (nu är ju inte jag singel men för de som är det) och tar av sig skorna....

Fler modeller hittas på
Thirteendenim.com

hits