Bichon Havanais

Bichon Havanais

Fick tips härom dagen om hundrasen Bichon Havanais som tydligen ska vara lika allergisäker som pudel och Bichon Frisé. Jag har haft en Frisé när jag var mindre men den blev tyvärr sjuk. Jag har alltid älskat hundar och alltid varit allergisk.

 

Surfade runt lite och hittade en bra kennel som jag ska besöka för att se om jag tål dem. Jag ska börja ett nytt jobb i september och äntligen flytta hem till Halmstad igen. Ni som har hundar, hur funkade det i början när era hundar var valpar? Med kissning, passning osv. Man måste ju jobba och ev. kanske jag kan charma min chef och ta med den lille till jobbet. Jag har aldrig haft en hund helt själv, när vi haft det i familjen är det mest mamma som har uppfostrat, jag behöver tips.


Kommentarer:
Postat av: Andrea

Jättesöt hund...Har du några tips på bra shoppingsajter i UK förutom ASOS? Har precis fått hem en laddning därifrån och har fått mersmak på nätshopping!

2005-07-15 @ 10:48:37
Postat av: Eleonore

Nej, det har jag faktiskt inte. Men det skulle jag också vilja efterlysa eftersom man slipper tullavgiften från UK

2005-07-15 @ 10:51:38
Postat av: engla

Det är underbart med husdjur, men man bör tänka på att det är som att skaffa barn, ett livslångt commitment. Men de ger så mkt mer än vad de kräver =).

Postat av: Eleonore

Jag vet, det är därför jag inte vill förhasta mig (har hållt på så här i fyra år :) ) Jag vill inte ha barn på mycket lång tid men en hund skulle bli som ett barn för mig. Fast bättre.

2005-07-15 @ 11:11:26
Postat av: Ran

Vår Bichon Frisè är drygt två år och valptiden var relativt jobbig anser jag. Vi hade tur som fick honom i början av maj, så det var inte kallt när jag lärde honom att utföra sina behov utomhus. Men gud vad jag sprang in och ut hela den sommaren. Tyvärr är ju ingen hund helt hundra procent allergisäker utan det gäller bara att testa sig fram. Har flera vänner som tråkigt nog reagerar på min hund, speciellt när de klappat och råkat bli slickade på handen. Det gäller att prova noga innan genom att vistas flera timmar med hundarna, så att man inte reagerar negativt när valpen köpts och kommit hem.

Vi turades om att vara hemma med vaplen och var i princip hemma ca 2 månader under sommaren. Valpen behöver trygghet och fasta rutiner under denna period för att bli harmonisk och trygg i sig själv . Inte för mycket spring av främmande människor första veckorna. Ensamhetsträning bör också ske under lugna avspända förhållanden, med några min max till en början. Jag använde mig av videobandspelare för att se och höra hur han reagerade när han lämnades ensam. I början gick det knappt och han tjöt och skrek bara jag gick och lämnade soporna. Men till slut gick bättre att lämna honom ensam ju äldre han blev. Vi började i liten skala med att endast stå utanför dörren några sekunder och sedan gå in igen utan att göra det hela märkvärdigt. Viktigt är att inte ömka hunden när den skäller och gnyr, utan att visa att det inte är någon stor grej. Valpen kan känna sig lite otrygg första nätterna när den saknar sin mamma och syskon. Men den lär sig snabbt att det är ok att sova ensam, vår lilla krabat sover fortfarande i sängen när han vill. Det vore ju alldeles förträffligt om du kan ta med vovven till din arbetsplats. Man bör ju aldrig låta en hund var ensam mer än 4 timmar per dag. Jag har haft förmånen att arbeta väldigt flexibelt och tidigare har jag studerat. Men under denna period har vi dessutom haft dagmatte för att han inte bör vara ensam alltför länge. Om du undra mer får du

2005-07-15 @ 11:23:55
URL: http://koga.webblogg.se/
Postat av: sweet

Behöver man alltid betala tull om man shoppar från usa? Jag har bara shoppat e-bay och skivor och då var det ingen tull.

2005-07-15 @ 13:00:12
Postat av: Eleonore

På skivor och böcker under ca 500kr betalar man ingen tull. För kläder är det en annan sak. På eBay kan man be säljaren skriva 'gift' på paketet så slipper du tull men det gör ju inte företag.

2005-07-15 @ 13:10:25
Postat av: Isabel

Gud det ser ju ut precis som min lilla vovve! Hoppas besöket på kenneln går bra, det borde det göra. Jag och min barndomsvän köpte hund från samma kennel och hon har alltid varit jätteallergisk mot pälsdjur, men med Bichonen har det gått hur bra som helst. Samma med min pojkvän som blir kliig i ögonen när han är runt hundar, har inga som helst problem när han är med Morris (min jycke). Men räkna med några jobbiga valpveckor, hunden på jobbet är nog ingen höjdare, om inte ditt kontor ligger på bottenplan och du kan bära ut den såfort den kissar osv.

2005-07-17 @ 00:37:14
Postat av: Camilla Ståhl

Hej
Vi har en Bichon havanais o hon är toppen. Lätt lärd o social. Mycket beroende av sin matte, dom vill ju hela tiden vara där man är, så kan du ha den med på ditt jobb tycker jag att det verkar toppen. Den jag lärt mig mest av som hundägare, är den mannen som gör tv programmen Mannen som talar med hundar.
Man lär sig att förstå att en hund är en hund, oavset hur liten o sött den är, skall också fostras så, med dig som flockledare. Tänk på att det är pälsvård på rasen.

Vi köpte vår lilla Ebba på Sjöhemmets kennel,
vi har allergi i familjen så det var toppen för oss o komma dit upp o prova om det gick bra, för där var 21 hundar inne i huset bla en hel del valpar.
Och allt gick bra så nu är vi överlyckliga över vår 2 åriga lilla Ebba.

2007-03-14 @ 08:49:37
Postat av: Johanna

Jag har även en liten svart Bichon Havanais. Men nu är jag inte allergisk, så jag vet inte hur allergiker reagerar på hunden. Men min lilla vovve är helt fantakstisk!
Fast som en annan skrev här uppe var han lite jobbig i början, men det har bara blivit bättere. När de kommer över 1 år stadiet känns det som en helt annan hund!
Hoppas det gick bra och lycka till. :)

2008-01-14 @ 15:03:14

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits