Barcelonatips

Fick en fråga om shopping i Barcelona. Jag är inte ett dugg berest så ni får gärna hjälpa till med alla tips ni har! Vet genom gamla jobbarkompisar som pluggat där att shoppingen ska vara superbra men har inte åkt dit (ännu). Tipsa på!

Kommentarer:
Postat av: stina

Barcelona är en "sådär" shopping stad. Finns två stora varuhus som var riktigt bra, minns inte namn, ett var typ Harrods i London. Det var Zara, Mango och Benetton som gällde tyckte jag då när jag var där. Jag tycker att Stockholm är bättre än Barcelona vad gäller shopping. Men marknaden efter Las Ramblas handlar man inte på, sen går det att pruta på sådana ställen. Missa inte den otroliga kyrkan som är världs unik, La Sagrada Familia. Enorm! Käka tapas på en tapasbar, skulle jag inte heller missa.

Postat av: Ellinor

Det är jag som är nyfiken på Barcashoppingen.. finns det bra designergrejer där och vad ligger priserna på? typp chloe, mulberry..? ska kolla vidare på nätet också...

2005-09-12 @ 19:33:11
Postat av: Em

Var där i sommras. Det finns mkt mer lyxshopping i Barcelona än i t ex Stockholm: YSL, Hermés, Louis Vuitton... Men allt det är långt över min budget, så jag brydde mig inte om att kolla in de affärerna.

Men jag kan tipsa om den spanske designern Armand Basi. http://www.armandbasi.com/ (Tyvärr ligger inte höstkollektionen ute på hemsidan ännu.)

Och glöm inte Mango outlet på Carrer de Girona, tror det var nr 30.

2005-09-12 @ 19:43:12
Postat av: Fi

Zarabutiker hittar man överallt, de stora designerna finns på Paseo de Garcia och Avenguda Diagonal (och hela Eixample). I Barri Gotic hittar man många små och bra butiker. Runt Plaza Catalunya finns både El corté Ingles och även de perfekta shoppinggatorna C. Portaferrissa och Av. Portal de l'Ángel ligger vid Pl. Catalunya. Sephora finns i varuhuset(som jag inte minns namnet på) mitt emot El corte

2005-09-12 @ 19:44:12
URL: http://fi.webblogg.se
Postat av: Veronica

För att komma till Mango outlet ska du stiga vid tunnelbanestationen som heter Tetuan.
Adolfo Domingues ska vara märkes affär med bra kvalite finns på Paseo de Garcia.

2005-09-12 @ 22:27:15
Postat av: Em

Varuhuset som Fi skriver om heter El Triangle och Sephora har ett parfymutbud to die for! :)

2005-09-12 @ 23:11:44
Postat av: Em (igen)

Adolfo Dominguez som Veronica tipsade om kan helt klart vara värt ett besök. En del av plaggen är lite tantiga/gubbiga, men om letar kan man hitta godbitar. Såg en tjej på en nattklubb som hade en snygg rosa klänning därifrån och min pojkvän hittade en cool t-shirt från Adolfo Dominguez lite billigare underlinje U.

2005-09-12 @ 23:19:48
Postat av: Johanna N

Jag var i Barcelona i somras och min favoritaffär blev en som hette Desigual.
Det är konstnärliga kläder i många färger som håller en låg prisnivå. http://www.desigual.com

2005-09-13 @ 08:20:40
Postat av: Sofia

Var i Barcelona senast i våras och jag förstår inte hur man kan säga att det inte finns bra shopping. Jag hittade grymt mycket! Det finns bla en adidas conceptstore som hade väldigt mycket bra skor. Massor med småbutiker som säljer egengjorde kläder till riktigt billiga priser, i de lite mer sunkiga kvarteren. Ett tips från mig är att hålla er borta från "city" och välja de lite mer mysiga områdena där det inte dräller av turister och stora affärskedjor. I gamla stan finns massor med fina butiker och även i de gamla lite sunkigare kvarteren (vars namn jag inte kommer ihåg) Om jag hittar en karta över Barcelona ska jag lägga in namnen på områdena där det fanns bra shopping.

2005-09-13 @ 09:27:29
URL: http://sofiansblog.blogspot.com/
Postat av: Thess

När jag bodde i Barcelona åkte vi till ett köpcentrum, en bit ifrån centrum...nu förväntar sig alla att jag ska veta vad den stationen hette men det kan jag banne mig inte komma ihåg. Men där hade de en affär med en massa astuffa designerkläder. Eftersom jag svar student var det inte riktigt läge att shoppa lös, men kul att kolla.
Håll dig annars borta från las ramblas med omnejd om du vill hitta fräscha kläder...jag tycker det mest e kladdiga butiker med småfynd här o där. SKOR däremot kan du hitta varsomhelst!
Det finns en gata/ett område som heter Diagonal, där ligger en massa designbutiker o alla märken som är värda att nämna...bara att gå på den gatan är en upplevelse.
Missa för guds skull inte alla mysiga barer, det är de som gör Barcelona så underbart tycker jag! En att rekommendera är La Fianna som ligger nära T-bana "Jaume". Ha det så j-vla kul i Barca alltså!!! *avis*

2005-09-13 @ 20:25:46
Postat av: Martina

Var i Barcelona i våras! Där finns grymt mycket, fanns ett grymt varuhus med massa våningar. Ska kolla upp vad det hette :)

2005-09-14 @ 21:54:04
Postat av: nella

visst, det kanske känns som att sthlm har bättre shopping än barcelona, men det beror antagligen på att man känner sig mer hemma där(?). det gäller ju å veta vart man ska gå, för barcelona är det tredje största shoppingstaden efter london och berlin. En liten sammanfattning av hur jag upplevde det då; man gick in i en massa trevliga butiker, men i slutändan var det ändå i affärer som mango, zara, benetton H&M och pink som man spenderade mest pengar i. gick igenom i princip hela stan å ja kan konstatera att många butiker upprepades ungefär en miljon ggr! det var lite tröttsamt förstås.. corte de inglés? var spännande stort, passade både stora å små plånböcker=) aa lycka till! gå dit vinden bär..

2006-07-13 @ 19:53:12

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits